Mai bine de 1600 de familii nu vor sa-si ridice ajutoarele alimentare de la Uniunea Europeană

Deşi distribuirea ajutoarelor alimentare comunitare a început încă din toamna anului trecut, în stocurile Direcţiei de Asistenţă Socială Giurgiu, multe tone de orez, mălai, zahăr, legume în conservă, bulion, fasole, biscuiţi şi paste făinoase încă îşi aşteaptă beneficiarii.

În municipiul Giurgiu, doar trei sferturi din numărul persoanelor aşteptate să îşi ridice aceste produse au semnat pentru ele şi le-au luat de la sediul Direcţiei de Asistenta Sociala sau de la Cantina de Ajutor Social. Crezand ca distanta prea mare pana la sediul Directiei este de vina si pentru a veni în sprijinul pensionarilor, Primăria municipiului Giurgiu a decis ca această categorie de persoane să îşi primească ajutoarele de la sediul cantinei şi nu de la Giurgiu Nord.  Dar chiar şi aşa, doar 68% dintre pensionarii înscrişi pe liste s-au prezentat pentru a-şi ridica alimentele respective.

În prezent, municipalitatea încă mai aşteaptă un număr de circa 1.600 de persoane, care să vină în cele două locaţii, sediul DAS sau la Cantina de Ajutor Social (Cantina saracilor), să îşi ridice cele 4 kg de mălai, 6 kg de orez, 3 kg de zahăr, 800 de gr. paste făinoase, 500 de gr. biscuiţi, 1 kg de fasole, o cutie de bulion, 1 cutie roşii în bulion şi 2 de mazăre. Totodata a fost precizat ca persoanele care nu au beneficiat de mazăre şi orez, din cauza unor probleme de aprovizionare de la nivel naţional, pot veni acum să le ridice, fără programare. Cât priveşte uleiul şi făina, acestea nu există pe stoc şi nici nu se ştie la acest moment dacă sau când vor sosi.

Pentru cei interesati Programul de lucru al Cantinei de Ajutor Social este de luni până vineri, între orele 7.00 şi 15.00, acolo fiind aşteptaţi pensionarii, în timp ce restul categoriilor de beneficiari sunt aşteptaţi la sediul Direcţiei de Ajutor Social, tot de luni până vineri, între orele 8.00 şi 15.30. (Jurnal)

1 COMENTARIU

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.