cantina-de-ajutor-socialLuna decembrie a anului trecut a însemnat  ore de muncă mult peste normal pentru angajaţii Cantinei de Ajutor Social (CAS) din municipiu. Angajaţii au lucrat şi câte 14 – 16 ore zilnic, ceea ce a dus la necesitatea acordării de recuperări, după cum ne spunea Veronica Chirpizisu, directorul  CAS. Cum la Cantină sunt doar patru angajaţi (o bucătăreasă, un ajutor de bucătar, un muncitor necalificat şi un director), acest lucru era imposibil de realizat, pe rând.  În aceste condiţii, s-a luat decizia ca, în fiecare zi de vineri a lunilor ianuarie şi februarie, să nu se mai lucreze la Cantina de Ajutor Social, pentru a se recupera acele ore lucrate suplimentar, a mai declarat directorul Cantinei, pentru „Jurnal Giurgiuvean”. În acest mod, cel mai probabil, din luna martie situaţia va reveni la normal. Este o problemă de moment, şi vreau, cu această ocazie, să îi asigur pe cei care primesc hrana de la noi, că nu este rea-voinţă, ci, pur şi simplu, ne aflăm în imposibilitatea de a asigura permanenţa la bucătărie. De aceea, pentru zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, le dăm hrană rece, constând, de cele mai multe ori, în conserve”, a mai declarat şefa Cantinei. 

Zilnic, la Cantina de Ajutor Social sunt gătite câte 33 de porţii, din care 16 pentru cantină şi 17 pentru Centrul de Primire în Regim de Urgenţă situate într-o locaţie din zona Gării Giurgiu Nord. Cuantumul hranei zilnice este de 12 lei/persoană  pentru cei care vin şi iau mâncarea de la Cantină, şi 16,6 lei pentru asistaţii Centrului de Primire – Giurgiu Nord. 

„Avem doar câteva cazuri care primesc gratuit hrană, restul plătesc, conform legii, 30%  din venituri, mai puţin cazurile persoanelor cu handicap!” ne-a mai precizat  Veronica Chirpizisu.

(Teodora Nicolau)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here