Odată cu venirea primăverii (şi totodată a lunii curăţeniei) autorităţile locale au demarat un plan pentru “cosmetizarea” oraşului. Recunoscut de ceva timp drept un municipiu curat, Giurgiu a “lăsat-o mai moale” în ultima perioadă.

Cu ocazia unei recente conferinţe de presă, primarul Lucian Iliescu a declarat că pentru efectuarea acestui lucru este nevoie de o colaborare strânsă între autorităţi şi cetăţeni.

“Trebuie să repunem oraşul la punct, aşa cum avea o etichetă. Să îngrijim spaţiile verzi, să vopsim, să marcăm. Trebuie să fim împreună în acest proces. Să încerce fiecare să îşi facă curat în faţa curţii” a declarat Lucian Iliescu cel care pare hotărât să îi amendeze pe giurgiuvenii delăsători.

Acesta a subliniat faptul că procesul de curăţenie este îngreunat de faptul că tot mai mulţi cetăţeni refuză să îşi plătească obligaţiile cu privire la gunoi.

“Toată lumea îşi aruncă gunoiul. Unde? Pe stradă! 40% dintre cetăţeni nu îşi respectă îndatoririle şi nu plătesc gunoiul. Trebuie să ieşim odată la lumină. Nu se va putea face muncă voluntară dacă nu se plăteşte” a continuat Iliescu.

Datorită faptului că pe raza judeţului Giurgiu nu există nicio groapă ecologică pentru deşeuri, municipalitatea cheltuie lunar aproximativ 6 miliarde de lei vechi pentru direcţionarea gunoiului către groapa de la Chiajna. Volumul acestuia depăşeşte 110 tone zilnic!

“În curând încep lucrările la groapa ecologică de la Frăteşti. Investiţia este de 30 de milioane de euro, iar durata lucrărilor de doi ani. Dacă reuşeam să avem această groapă costurile erau mult mai uşor de suportat. Cei care se fac vinovaţi de acest lucru se pitulează acum” a conchis Lucian Iliescu.

Bogdan VLADU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here