Seria neagră a deceselor din judeţ a început din dimineaţa zilei de 22 august, când trei tineri şi-au pierdut viaţa în cel mai grav accident de circulaţie înregistrat în acest an pe raza judeţului Giurgiu. Evenimentul a fost înregistrat în dimineaţa zilei de 22 august, în jurul orei 4.00, în apropierea localităţii Găiseni. Potrivit şefului Serviciului Poliţie Rutieră Giurgiu, comisar şef Marian Popescu, pe D.J. 401 A, în afara localităţii Găiseni, S.IONUŢ FLORIN, de 23 ani, din comuna Vănătorii Mici, judeţul Giurgiu, în timp ce conducea un autoturism, datorită neatenţiei în conducere, a părăsit partea carosabilă intrând pe sens opus în coliziune frontală cu un copac. În urma impactului autoturismul a luat foc. Accidentul s-a soldat cu decesul şoferului şi a încă doi pasageri din autoturism: M. ALEXANDRU, de 35 ani, din comuna Vânătorii Mici, judeţul Giurgiu şi T. CONDRUŢ VASILE, de 22 ani, din Bucureşti. Un al treilea pasager – M. DORIN GHEORGHE, 20 ani, din comuna Vânătorii Mici, a fost rănit grav, fiind transportat la Spitalul Universitar Bucureşti, unde i s-a stabilit diagnosticul de fractură mână dreaptă şi arsuri pe o suprafaţă de 40 %. Deşi încă nu se cunoaşte cu certitudine cauza acestui accident, poliţiştii desfăşurând, în continuare, cercetări pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care a avut loc evenimentul, se pare că neatenţia în conducere şi, cel mai probabil, viteza au dus la aces tragic eveniment. De aceea, Poliţia reaminteşte conducătorilor auto că trebuie să respecte o serie de regului, pentru e vita producerea unor astfel de tragedii: adaptaţi permanent viteza la condiţiile de drum şi trafic; nu uitaţi că viteza excesivă constituie un factor de mare risc asupra traficului rutier, influenţând în mare măsură producerea accidentelor de circulaţie; folosiţi corect luminile, pe timp de zi şi pe timp de noapte; folosiţi centura de siguranţă – vă poate salva viaţa în caz de accident; nu vă urcaţi la volan dacă sunteţi sub influenţa băuturilor alcoolice; nu conduceţi dacă sunteţi obosiţi!

O zi mai târziu, era rândul pompierilor militari să-şi plângă un coleg; la numai 33 de ani, plutonierul Liviu Pleavă a murit, fără să se cunoască exact cauzele. Practic, bărbatul, aflat în timpul liber, era la pescuit la Izvoru, unde i s-a făcut brusc rău şi a căzut în apă, fiind găsit mort la o adâncime foarte mică. Nu înecul a fost, însă, cauza decesului, ci altele ar fi fost motivele, unele, se pare, de natură medicală, deşi nimeni nu ştia ca tânărul să aibă vreo astfel de problemă. În cazul său, nu s-a demarat nicio anchetă. Plutonierul Liviu Pleavă avea doar 33 de ani, era tatăl a doi copii, din care cel mai mic nu avea încă 3 ani şi a fost înmormântat cu onoruri militare.

Nici nu se stinseseră bine eocurile acestei tragedii, şi Poliţia anunţa un alt eveniment de acelaşi tip: moartea unui muncitor, în urma unui accident de muncă. Astfel, marţi, 24 august, Parchetul de pe lângă Judecătoria Giurgiu şi Inspectoratul Teritorial de Muncă Giurgiu efectuau cercetări după ce un bărbat, în vârstă de 51 de ani, care executa lucrări de finisaj pe acoperişul unei clădiri, a căzut de la o înălţime de şase metri şi a decedat. Poliţiştii au fost sesizaţi, prin serviciul naţional unic apeluri de urgenţă 112, despre faptul că, la punctul de lucru al unei societăţi comerciale, a avut loc un eveniment soldat cu decesul unei persoane.

Din verificările efectuate de poliţişti, rezultă că A. Valentin, angajat al unei societăţi comerciale din Timişoara, a căzut, din cauza neatenţiei, printr-un luminator, de la o înălţime de şase metri, în timp ce lucra pe acoperişul unei clădiri. Cadavrul a fost transportat la Morga Spitalului Judeţean Giurgiu pentru efectuarea necropsiei şi pentru stabilirea cauzei decesului. Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Giurgiu şi de Inspectoratul Teritorial de Muncă.

Şi, ca şi când nu ar fi fost de ajuns, miercuri dimineaţa, în curtea bisericii Sfântul Gheorghe era găsit cadavrul unui bărbat. Pentru că omul avea urme de sânge pe faţă, Poliţia a început o anchetă, fiind posibilă o moarte violentă; din primele cercetări, se pare că bărbatul nu avea urme vizibile de violenţă pe corp, dar, până la realizarea autopsiei, nu poate fi exclusă nicio variantă de lucru, nici măcar cea a unei crime. Poliţiştii au reuşit să afle doar că bărbatul era din Pietroşani, iar acum aşteaptă rezultatele necropsiei pentru a stabili de ce a murit acesta.

Cristina MOISE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here