Conform afirmaţiilor primarului municipiului, Lucian Iliescu, la această dată se aşteaptă aprobarea unui proiect, cu fonduri europene, pentru instalarea, în zona fostei platforme I a Combinatului Chimic, a unei centrale voltaice de 1 MW/h, urmând ca o a doua asemenea centrală să fie instalată, de către Consiliul Judeţean, în zona comunei Slobozia.

„Cheltuim pe iluminatul public circa trei miliarde de lei vechi lunar”, spunea primarul Lucian Iliescu. „Trebuia să găsim o soluţie de a economisi bani, fără a fi nevoiţi să afectăm viaţa oraşului, aşa că am găsit această variantă, noi să furnizăm energie electrică în sistemul naţional, pe care mai apoi să o folosim noi, municipalitatea, la iluminatul public. Desigur, nu ne vom opri aici, ci vom încerca să dezvoltăm această investiţie, care, şi în cazul altor localităţi, s-a dovedit a fi una extrem de rentabilă. Pe timp de criză, aceasta aduce economie. Vom încerca să realizăm un asemenea modul şi la Apa Service, şi atunci suntem asiguraţi cu energia electrică, reducând, totodată, costurile”, mai spunea Lucian Iliescu.

Un asemenea modul costă circa opt milioane de euro, şi ocupă aproximativ patru hectare de teren. Data limită la care se poate depune proiectul este 10 aprilie, iar fondurile – europene – sunt asigurate de Ministerul Mediului.

Oana CĂLIN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here