dsc01831Deşi în urmă cu o săptămână situaţia blocurilor ANL din zona “Steaua Dunării” era una neclară, se pare că între timp lucrurile s-au rezolvat. Sau cel puţin asta afirmă reprezentanţii administraţiei locale.

“Până la urmă a apărut şi proprietarul terenului din zonă, o societate pe acţiuni, al cărui reprezentant a stat de vorbă cu secretarul Petre Roşu şi cu viceprimarul Liviu Clejan” a declarat Lucian Iliescu.

Pentru a ieşi din situaţia delicată cu privire la terenul “dublu-cadastrat”, proprietarul respectiv a făcut o serie de propuneri administraţiei locale, urmând ca aceasta să le analizeze şi să răspundă concret în cel mai scurt timp.

Administraţia locală este lăsată de către proprietarul terenului să facă drumul de acces şi reţeaua de apă şi canalizare către blocurile ANL construite în zonă, însă cere să fie construite şi blocurile începute de el în urmă cu mulţi ani!

“Vrea să facă o serie de apartamente tot prin intermediul ANL-ului, şi speră ca noi să îl ajutăm în acest sens. Vă daţi seama cât de puternică este firma respectivă dacă apelează la acest lucru. Nu au decât să meargă la o licitaţie, pentru a face ei acele lucrări; rămâne de văzut dacă vor şi câştiga această licitaţie” a declarat Lucian Iliescu.

Edilul-şef speră ca până la finele acestui an să inaugureze două dintre cele patru blocuri ANL proiectate pentru zona “Steaua Dunării”.

Conform acestuia, cererea de apartamente din ultima perioadă a ajuns la 3.000 de persoane, doar 75 dintre acestea urmând să beneficieze în 2009.

De asemenea, Lucian Iliescu, promite că în cel mai scurt timp vor începe lucrările pentru alte 170 de apartamente (în zona Portului şi în zona Obor).

Bogdan VLADU