*Senatorul PSD Nicolae BĂDĂLĂU – audiat de procurorii de la D.N.A.

Luni, 28 octombrie, mascații au efectuat 160 de percheziții în București și cinci județe: Prahova, Giurgiu, Arad, Călărași și Ialomița, într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de circa 50 de milioane de euro. În acest caz a fost dispusă urmărirea a 50 de persoane, între care se află și angajați ai Ministerului Finanțelor Publice, avocați, administratori de firmă, contabili etc. Potrivit unui comunicat de presă al Direcției Naționale Anticorupție, azi, au loc 160 de percheziții la sediile unor firme din București și din județele menționate mai sus. Perchezițiile se desfășoară într-o cauză penală complexă privind infracțiuni de corupție și evaziune fiscală. Acest caz implică un număr imens de persoane constituite într-un grup infracțional organizat. În același comunicat de presă se precizează că este vizată activitatea a peste 100 de firme românești și străine, persoanele implicate având calitatea de administratori de firme, români și străini, contabili, angajați ai Ministerului Finanțelor Publice și Angela Nicolae procuror șef, șeful Biroului Relații Internaționale pentru programe, altele decât cele PHARE, de la Parchetul General, suspectată că ajuta mafia din acest caz. Percheziții s-au desfășurat și la sediul în care își are biroul procurorul Angela Nicolae, iar procurorii au ridicat de aici documente și i-au sigilat respectivul birou. La perchezițiile de luni, 28 octombrie, au participat 13 procurori și 500 de jandarmi, alături de ofițeri ai Direcției Generale Anticorupție (DNA), precum și de angajați ai IGPR și ai ANAF. Procurorii au beneficiat și de sprijinul SRI. Rețeaua de evazioniști dorea să pună monopol pe industria cărnii și de aceea avea nevoie de ajutorul unor persoane sus puse, persoane printre care sunt vizate și procurorul șef Angela Nicolae, dar și senatorul PSD Giurgiu Nicolae Bădălău.

Nicolae BĂDĂLĂU declară: „Nu sunt vinovat cu nimic…!”

La intrarea în sediul DNA senatorul PSD Nicolae Bădălău a făcut o scurtă declarație de presă. Cu acest prilej, el le-a declarat, printre altele, jurnaliștilor prezenți: „Nu sunt vinovat cu nimic. Sunt invitat să dau o declarație și nu am nici un amestec în această afacere. Sunt pregătit să mi se ridice imunitatea parlamentară, în situația în care mi se va cere acest lucru. Sunt un simplu cetățean și trebuie să mă supun legilor. Nu o cunosc pe procurorul Angela Nicolae, iar numele său nu-mi spune nimic. Giurgiu este un județ mic și aici ne cunoaștem cu toții, mai ales că eu particip la foarte multe acțiuni. Nu i-am sprijinit niciodată pe cei din industria alimentară, iar în afară de faptul că sunt un consumator de alimente nu am nici o legătură cu acest segment al industriei. Dacă mi se va cere demisia din Senat ca să fiu cercetat, atunci cu siguranță voi demisiona deoarece orice cetățean, indiferent de funcție, trebuie să se supună legii. Repet, nu am nici o legătură cu persoanele implicate în acest caz. Eu am avut o problemă în 2008, când am fost cercetat, și știți că din acest motiv nu am mai candidat atunci, dar am rezolvato. Vă rog să aveți răbdare, să văd despre ce este vorba, iar la ieșire vă voi oferi cu plăcere orice amănunt”.

Heliade CĂLIN

3 COMENTARII

  1. Arabii anchetati in evaziunea fiscala , au regim preferential in jud.Giurgiu.Terenurile sunt date pe nimic acestora .Legaturile mafiote sunt de la nivelul judetului pana la comune.Functionarii primariilor nu misca nimic fara acordul sefilor de la judet.Proprietarii terenurilor agricole nu inca eliberate titlurile de proprietate , pe motiv ca , NU ARE CINE SA LE SEMNEZE , SAU , NU CORESPUND LA MASURATORI.In realitate lucrurile stau altfel.Pamantul a fost vandut ,fara stirea proprietarilor.APIA , CONSILIUL JUDETEAN cunoaste aceste realitati.Oamenii simpli , tarii , asteapta de ani buni.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.