54713945562735029873304c3fddf681_XLLegea antifumat a fost modificată marţi, 7 iunie, de senatori, prin redefinirea spaţiului public închis, acesta fiind încadrat de pereţi de jur împrejur, prin permiterea fumatului în spaţii separate, complet izolate şi inscripţionate.

 Prin spaţiul public închis se înţelege orice spaţiu accesibil public sau destinat utilizării colective, indiferent de forma de proprietate ori de dreptul de acces, care are un acoperiş, plafon sau tavan şi care este încadrat de pereţi de jur împrejur, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent, cu excepţia spaţiilor cu destinaţie locativă, se arată în amendamentul propus de Comisia juridică, adoptat în plen cu 76 de voturi „pentru”.

 De asemenea, noile modificări presupun şi permiterea fumatului în spaţii special amenajate destinate exclusiv pacienţilor din spitalele de psihiatrie, scrie Mediafax.

Fumatul este permis în spaţii separate, complet izolate şi inscripţionate special pentru această destinaţie, precum şi pe terase exterioare amenajate în acest scop, prevede un alt amendament, propus de Comisia de sănătate.
Menționăm că Senatul este prima cameră sesizată pentru acest proiect de lege, Camera Deputaţilor fiind for decizional.

 (Jurnal)