irakieniPoliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu  ( S.T.P.F. Dolj) au descoperit la malul Dunării patru cetăţeni cu vârste cuprinse între 12 şi 34 de ani, care intenţionau să intre ilegal în România.

 În baza unor informaţii obţinute la nivelul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Dolj, duminică 16.08.2015, în jurul orei 10.30, s-a declanşat o acţiune specifică de combatere a migraţiei ilegale în care la care au participat efective din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Piscu Vechi şi din cadrul Postului de Poliţie Desa.

Cu această ocazie, pe malul fluviului Dunărea, în dreptul localităţii Desa au fost depistate şi reţinute patru persoane care nu îşi justificau prezenţa în zonă. Persoanele au fost conduse la sediul S.T.P.F. Dolj pentru identificare ocazie cu care s-a stabilit că sunt cetăţeni irakieni, cu vârste cuprinse între 12 şi 34 de ani.

Aceştia au declarat că au traversat fluviul Dunărea, din Bulgaria, cu ajutorul unei ambarcaţiuni de mici dimensiuni, condusă de o persoană ale cărei date de identitate nu le cunosc, plătind suma de 200 de dolari fiecare, cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

Migrantilor le-au fost întocmite dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, aceştia fiind predaţi Poliţiei de Frontieră Bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

(Jurnal)