Florin SerbanÎntr-un recent dialog purtat cu primarul comunei Daia, Şerban Florin, acesta ne vorbea despre lucrările de racordare a celor două transformatoare instalate de curând pe raza localităţii. 

Unul dintre consilierii acestuia şi totodată un apropiat colaborator, Adrian Simionescu, ne-a oferit mai multe detalii privind această investiţie extrem de important pentru cetăţenii comunei. Acesta ne spunea că principalul obiectiv a fost înlocuirea postului de transformare aerian amplasat în localitatea Daia, la ieşirea spre Bucureşti (vis a vis de pasarela auto), cu un post de transformare nou, în anvelopă betonată. Al doilea obiectiv  a fost amplasarea unui nou post de transformare, în anvelopă betonată, pe Strada Profesor P. Ioan Mănescu.  În acelaşi timp s-a realizat conectarea celor două transformatoare noi, graţie realizării, în ultimele luni, a unui racord electric de medie tensiune subteran, de aproximativ 1200 ml.  Principalele avantaje ale acestei lucrări de îmbunătăţire a liniei de tensiune electrice – ne spunea Adrian Simionescu – sunt: reconfigurarea reţelei electrice de joasă tensiune din localitate, prin realizarea de circuite electrice noi, alimentate din cele două posturi de transformare; – încadrarea valorilor tensiunii electrice în standardele impuse de standardul de performanţă european, precum şi crearea de noi puncte de aprindere pentru iluminatul public. Astfel, încet, încet, comuna Daia va reintra pe făgaşul normal, devenind o comună europeană, capabilă să facă faţă tuturor provocărilor.

Atât primarul comunei Daia cât şi consilierul său,  au dorit să mulţumească în acelaşi timp echipelor mobile ce au făcut posibile toate aceste lucruri, asta în condiţiile în care vremea de afara nu a fost una prielnică, dar şi cetăţenilor din zonele afectate de lucrări, pentru înţelegerea de care au dat dovadă pe toată perioada acestei intervenţii.

Edilul ne mai spunea că tot în  ultimele două săptămâni în comună au fost înlocuite toate lămpile ce nu asigurau iluminatul public, la capacitate maximă, asta însemnând circa 200 de lămpi. Continuarea dialogului nostru privind investiţiile şi proiectele ce urmează a fi demarate în localitatea Daia, o veţi putea citi  într-o altă ediţie a cotidianului nostru tipărit cât şi on line.

(Florian Tincu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.