Zilele trecute Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Giurgiu (CARP) a depus o plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Giurgiu , împotriva celor ce se fac vinovați de blocarea conturilor acestei instituții, apelând la tot felul de ilegalități. În ciuda acestui demers vechea conducere a anunțat o nouă Adunare Generală pentru data de 10 septembrie,  total nestatutară conform Hotărîrii definitive a Judecătoriei Giurgiu care a respins de curând contestarea în justiție a noii conduceri, de către conducerea veche. O conducere  ce și-a încheiat  mandatul încă  din data de 19 martie 2014. Cu toate acestea, membrii vechii structuri de conducere, continuă disperați să spere că  cineva le-ar putea prelungi mandatul, în ciuda opțiunii oamenilor . După ce s-au pretat și la gestul de a împânzi orașul cu un soi de manifeste,  aceștia au apelat chiar și la fals. Așa se face că deși vechea ștampilă, ce fusese sustrasă de la sediul instituției,  a fost declarată nulă, prin anunț public, chiar în publicația de față, vechea conducere se folosește în continuare de ea.  Cu aceasta au fost ștampilate și invitațiile trimise în teritoriu salariaților  CAR, care  le solicita prezența  la ședința din data de 10 septembrie. Mai mult decât atât documentele ce sunt eliberate în continuare de fosta conducere folosește același antet, aceeași adresă, dând numere de înregistrare dintr-un registru de corespondență fantomă. Și toate acestea sunt săvârșite de câteva persoane care, așa cum arătam, nu mai au nicio calitate în cadrul acestei instituții , conform Hotărârii instanței.

Iată credem suficiente  motive pentru care organele în drept ar trebui să se autosesizeze din Oficiu, punând capăt odată acestor încălcări flagrante ale legii. De menționat că din cauza neredactării grabnice a Hotărârii definitive, conturile Instituției CARP, rămân în continuare blocate, privându-i pe mulți dintre pensionarii împovărați de griji, boli și datorii, de împrumuturile pe care le solicită.  (Marian TARU)

2 COMENTARII

  1. Cert este ca ei se cearta dar pensuinarii nu pot face imprumuturi, banii le sunt blocati si ajutoarele dedeces practic nu mai exista intrucat sedau peste n… timp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.