Căutaţi un concediu sau un city break? Aflaţi că cele mai bune oferte pentru biletele de avion se găsesc cu 24 de săptămâni înainte de data plecării, potrivit unui nou studiu. Preţul variază şi în funcţie de zilele săptămânii.Studiu realizat de Airlines Reporting Corp (ARC) este valabil în cazul curselor externe.

În ceea ce priveşte ziua săptămânii în care putem găsi bilete mai ieftine, aceasta este duminica. Statisticile publicate anterior susţineau că ziua de marţi ar fi cea mai indicată pentru a cumpăra bilete de avion, dar reprezentanţii ARC contrazic această informaţie. Specialiştii au analizat aproape 130 de milioane de tranzacţii de bilete în intervalul ianuarie 2013-iulie 2014 şi au constatat că cele mai ieftine bilete de avion sunt cele rezervate în zilele de duminică. Astfel, călătorii care au rezervat bilete de avion într- zi de duminică au plătit, în medie, 958 de dolari pentru zborurile internaţionale. Dintre zilele lucrătoare ale săptămânii, cea mai potrivită pentru a rezerva un bilet de avion este întradevăr, marţea, potrivit studiului.

În ordine crescătoare a preţului unui bilet, clasamentul este următorul: duminică, sâmbătă, luni, marţi, miercuri, joi, vineri.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here