Imagine1Vineri 8 noiembrie , un număr însemnat de giurgiuveni au participat la praznicul prilejuit de Hramul Bisericii ”Arhanghelii Mihail și Gavril” din curtea Spitalului județean Giurgiu, păstorită cu mult har de la Dumnezeu de către preotul Mihai Liviu NEACȘU. Așa cum sublinia preotul în cuvântul de încheiere al slujbei de vineri, Bunul Dumnezeu i-a ascultat ruga făcând ca ziua să fie una însorită în ciuda avertizărilor de ploaie ale meteorologilor. Așa se face că micuța curte a bisericii a putut primi la mesele așezate ad-hoc, mulțimea de credincioși participanți la praznicul generos cu preparate din pește și de post (conform calendarului ortodox vineri a fost dezlegare la pește), pregătit cu bucurie și milostenie de familia unui bun creștin, prieten al Bisericii, și iubitor de Dumnezeu și evident de oameni . La Praznic au fost prezente, cu discreție, înalte oficialități locale, precum primarul Barbu și soția acestuia, Nicolae Florian și soția acestuia , viceprimarul Alexandru Vladu alături de câțiva din cei care au sprijinit material ridicarea acestui lăcaș de cult, cât și cea care a finalizat pictura de interior a Bisericii și pe care o vom prezenta într-un număr viitor al publicației noastre. Pentru cei care nu au pășit încă în această capodoperă din lemn , dorim doar să punctăm povestea extrem de interesantă a hramului acestei Biserici .

În anii în care preotul Liviu Neacșu era încă student la Facultatea de Teologie cineva i-a adus într-o zi o icoană pe care mărturisise că a găsit-o pe terenul pe care-l avea în posesie și pe care tocmai îl ara cu plugul . Icoana îi înfățișa pe Arhanghelii Mihail și Gavril. Întâmplarea a fost primită de preot ca pe un miracol, îndemnându-l să-și promită că biserica pe care o va ridica atunci când va fi uns preot va primi hramul sfinților Arhangheli Mihail și Gavril, lucru care s-a și întâmplat câțiva ani mai târziu. De precizat că micuța Capelă din interiorul Spitalului, păstorită anterior tot de părintele Mihai Liviu Neacșu , poartă hramul Sfântului Pantelimon.

Good Christian

 

 

17 COMENTARII

 1. ” La Praznic au fost prezente, cu discreție, înalte oficialități locale, precum primarul Barbu și soția acestuia, Nicolae Florian și soția acestuia , viceprimarul Alexandru Vladu ” TOATA FLOAREA CE VESTITA A FORMATIUNII MASONICE – ROTARY!
  Asa este! Pentru membri rotary, o biserica nu poate fi decat „această capodoperă din lemn” , un loc unde sa se adune din cand in cand, fie si in subsol, poate pentru initieri. Un popa membru rotary impreuna cu „fratii”. Imi este mila de cei de buna credinta care sunt inselati. Si diavolul poate imbraca haina luminoasa!

 2. Am citit in Giurgiuveanul un articol referitor la Hramul Bisericii ”Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” din Giurgiu, am fost socata sa aflu ca dupa slujba a avut loc o agapa. Am dorit sa le postez un comentariu insa dupa nenumarate incercari si introducere de coduri am renuntat. Transmiteti-le colegilor dvs ca la Biserica nu se organizeaza agape, spuneti-le totodata ca a citi, a te informa nu doare. Nu stiu ce studii au, insa ma indoiesc ca in afara de scoala vietii ii mai recomanda ceva pentru profesia asta. Poate asa zisul talent, familia si unii care ii finanteaza.

 3. Dar Ciumberica prietenul de suflet al iubitului tau PS Ambrozie nu este tot rotarian si mason, acolo nu mai are procese de constiinta prietenul tau. Atunci cand i-a bani de la rotarieni astia cazuti in decadenta dupa parerea ta, nu il mustra constiinta. Probabil cand este de luat nu are nicio problema de morala oricum nici nu cred ca, cunoaste conceptul. Asa ca mai usor cu teza asta despre principiile lui PS. Daca te-ai erijat in avocatul diavolului, informeaza-te de cine este inconjurat si de unde provin fondurile.

 4. Nu pot sa te contrazic ca nu am dovezi, insa faptul ca PS Ambrozie nu a participat din cauza unor rotarieni si masoni este total neadevarata intrucat prietenul lui de suflet este membru rotary si mason. Totusi nu uita ca buni sau rai masoni si rotarieny au donat sume importante multor lacase de cult mai mult SECTIA UPU arata totusi la un nivel european datorita lor. Sa apreciem ceea ce este evident.

 5. Am participat la slujba si va pot asigura ca a fost un moment frumos si unic. Multimea de oameni de acolo demonstreaza respectul pentru parintele paroh, care isi desfasoara slujbele absolut minunat. MULTI enoriasi au depusi eforturi sa participe si material iar o faamilie de oameni minunati chiar au pregatit o masa de peste foarte gustoasa.

 6. Acest comentariu se doreste a fi un raspuns la gramada de ineptii si derapaje intelectuale scuipate cu veninul aferent, de comentatorul sau comentatoarea ROTARYN ceva mai sus.
  Rotarienii si masonii, sunt organizatii caritabile si discrete formate din oameni a caror situatie financiara este situata in jurul mediei sau mai sus, elite culturale sau profesionale, persoane motivate in bine pentru ajutoarea celor nevoiasi.
  Din motive pe care nu ma obosesc sa le scriu aici si acum, cele doua organizatii au fost vanate de regimul nazist precum si de cel comunist, semn ca undeva era ceva putred….
  Daca un sfertodoct ca dumneata isi poate permite sa insire asemenea bazaconii cu iz de certitudine, necinstind credinta celor care frecventeaza acel lacas de cult, si nimeni nu-ti detaseaza urechile de cutia aceea obscen de goala, de-i zice cap, imi permit sa apostrofez administratia publicatiei care n-a aruncat la cos toate dejectiile pe care le-ai produs online.
  Domnilor jurnalisti, aveti grija la aprobarea comentariilor ce nu fac decat sa dezinformeze, cenzurati, va rog, prostia si incultura, blocati accesul sfertodoctilor sa emite ipoteze si curente de opinie. Va multumesc.

 7. Efrem esti mason? Voi masonii nu aveti voie sa va dati cu parerea despre cine are voie sau nu sa intre in biserica, asta pentru ca MASONII NU CRED IN DUMNEZEU. Ei sunt impotriva lui Dumnezeu si a crestinilor. Rotarienii din Romania au adus doar nenorociri in tara: http://hristofor.wordpress.com/2008/07/15/ce-nu-stiati-despre-rotary-club/.

  Trist este ca in Giurgiu, sunt popi care sunt masoni si rotarieni.
  Nici eu nu ma obosesc sa iti raspund, considerand ca „arunc margaritarele in gura porcilor” .

  Efrem vezi sa iti pastrezi șortul curat, si incearca sa nu vorbesti cand pupi in c-r, pt ca iti pute gura.

  In caz ca nu ti-ai dat seama, acest ziar „traieste” din publicarea si paparea dejectiilor. MASONII SUNT CONTRA UMANITATII. DACA NU STII ACEST LUCRU ESTI INSEAMNA CA NU ESTI NICI MACAR nici a 5 – a „roata” la caruta!

 8. Rotaryn, esti grobian si mai ales incult iar in ultimul calificativ intra si cel de agramat. Trecand peste mizeriile pe care le debitezi, lipsindu-ti cu desavarsire argumentele plauzibile si pertinente, te informez ca masonii spre deosebire de rotarieni care pot fi si atei, sunt eminamente credinciosi. Ca sunt mason sau nu, este strict problema mea, nu si a unui profan ca tine care citeaza bloguri menite sa otraveasca minti odihnite ca cea a ta dar vreau sa-ti amintesc cateva nume care s-ar putea sa-ti vibreze in putinul creier pe care-l cari in cutia craniana. Daca nu, intreaba-ti vreun nepot si-ti va spune el cine sunt acestia si anume:
  Dimitrie Cantemir, Aurel Vlaicu, Nicolae Balcescu, Mihail Sadoveanu, Horea (din trioletul Closca si Crisan), Martha Bibescu, Gheorghe Tatarescu, Floria Aaron, Vasile Alecsandri, Cezar Boliac, Ion C. Bratianu si multi, foarte multi alti romani care au adus numai mandrie acestei tari, din pacate locuita si pe vremuri si acum de unii ca cei de teapa ta. Proasta calitate din moment ce atunci cand nu intelegi ceva, pentru ca este mai presus de puterea ta de intelegere, sa defaimezi si sa improsti cu necuratenii. Mi-e mila de tine si sper ca nu te-ai „inmultit” prin niscaiva odrasle care sa-ti poarte ADN-ul, ca tare pacat ar fi.

 9. Dumnezeule, mare este gradina ta, si multi i-au sarit gardul , desi poarta era larg deschisa. Draga Rotaryn, ma intreb de unde provine frustrarea pe care o reversi cu atata furie,dand dovada de o mare incultura si mai ales iresponsabilitate. Cum iti permiti tu sa vorbesti despre niste organizatii -in care tu nu ai loc- despre care ai citit ceva articole intr-un ziar oarecare. Ai citit cu adevarat vreo carte , un regulament de ordine al vreuneia dintre cele doua organizatii despre care vorbesti,ai macar idee cum sunt acceptati membrii sau care anume sunt indatoririle lor in cadrul acelor organizatii? Am convingerea ca doar frustrarea faptului ca tu nu ai putea fi admis niciodata in aceste organizatii, te dermina sa dai dovada de prostie infinita , pe principiul ” lasa ba ca stim noi cine sunt astia „. Fiecare padure are uscaturile ei , poate si aceste organizatii au , dar , oamenii care coordoneaza au suficienta maturitate , credinta si smerenie sa faca acte de caritate , sa ajute oameni aflati in nevoi, sa stranga bani sa cumpere aparatura pentru spitale , sa faca o bucurie de sarbatori unor copii abandonati sau unor batrani uitati de persoane „culte si destepte” ca tine. Da-te pierdut Rotaryn.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.