14012010001De câteva săptămâni Direcţia Generală de Servicii Publice şi Gospădărie Comunală Giurgiu a început o campanie de înlocuire a capacelor de canal şi a grătarelor de rigole stradale din fontă cu cele realizate dintr-un material compozit care nu are valoare la unităţile de valorificare a fierului vechi. Această măsură extremă a fost luată, după cum ne spunea directorul Direcţiei, Liviu Popazu, în urma numeroaselor furturi din ultima perioadă înregistrate în câteva puncte din municipiu. “Prima zonă vizată pentru înlocuirea capacelor şi grătarelor de rigole este zona Istru, un cartier în care avem mari probleme în acest sens” – declara directorul Popazu. “Chiar zilele trecute, pe o porţiune largă de carosabil, în zona Cărămidari, hoţii au dislocat noaptea aproape toate capacele din montura asfaltului,” punând în pericol atât cetăţenii dar mai ales autoturismele angajate în trafic. Şmanglitorii nu ştiu însă că Direcţia le-a pregătit o mare surpriză înlocuind fonta din care se confecţionau până acum aceste capace cu un material compozit pe care nu-l vor mai putea vinde către centrele de valorificare a fierului vechi, fiind un material fără nicio valoare.

“De abia aştept să văd feţele celor care, după ce vor munci nopţi la rând, pe geruri ucigătoare, trăgând de capace cu ranga, să li se spună, atunci când vor dori să le vândă: – Fraierilor, v-aţi luat ţeapă! “

Referindu-se la spiritul civic al cetăţeanului, Liviu Popazu spunea: “Pentru a avea un oraş civilizat trebuie pusă ordine la capitolul ce facem cu gunoiul menajer dar mai ales cu deşeurile inerte (n.r.-moloz, materiale reultate din demolări etc).

Din păcate tot mai mulţi dintre cetăţeni fără nicio explicaţie sunt surprinşi aruncând tot felul de lucruri pe stradă deşi la cinci metri de ei se află un coş de gunoi. Una din zonele vizate este cea cuprinsă între Canalul Plantelor şi Dunăre cunoscută ca Platforma chimică I. Aici , în special pe timp de noapte, se descarcă uneori tone de gunoi şi deşeuri, fapt, care ne-a determinat să instituim un punct de pază cu personal al Poliţiei Comunitare. Cei care vor mai îndrăzni să arunce gunoi în aceste zone mai întâi vor achita cantitatea aruncată la casieria DADP, după care vor plăti şi o amendă usturătoare pentru a le trece cheful de astfel de gesturi. Fac un apel la cei care vor să fie în legalitate, atunci când deţin astfel de deşeuri, că pot lua legătura cu unitatea noastră putând să scape, de ele la preţuri foarte mici. Directorul Direcţiei mai spunea că, alături de unii cetăţeni, societăţile de construcţii trebuie să fie primele care să se alinieze la aceste norme, ele fiind cele care aduc oraşului cele mai mari prejudicii la acest capitol.

T.Florian

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here