hoti

Marți 19 mai, 5 persoane au fost reținute în urma perchezițiilor efectuate la membrii unei grupări specializate în furturi de autovehicule. Printre ei și giurgiuveni bănuiți de furturi de mașini și nu numai…

Un număr de 50 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgoviște, cu sprijinul colegilor din Buzău, Prahova, Teleorman, Ilfov și Giurgiu, au efectuat 8 percheziții domiciliare și controale la două parcuri de dezmembrări auto, în Ilfov și Călărași, pentru destructurarea unei grupări infracționale specializate în furturi de autoturisme.

În urma perchezițiilor, polițiștii au descoperit 4 autoturisme sustrase în cursul anului 2015, de pe raza județelor Dâmbovița, Prahova,  Teleorman  și Giurgiu, un sistem de navigație auto de tip GPS, 39 de telefoane mobile, trei computere, o armă neletală, precum și componente provenite de la un autoturism sustras.

Luptători ai serviciilor speciale din Giurgiu, prezenți la percheziții

Au fost puse în executare 10 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale. În urma probatoriului administrat, cinci bărbați, cu vârste cuprinse între 21 și 34 de ani, au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând ca   miercuri , 20 mai să fie prezentați instanței de judecată pentru dispunerea unor măsuri preventive. La activități au participat 50 de luptători de la serviciile pentru acțiuni speciale din Dâmbovița, Prahova, Ilfov și Giurgiu.

Prejudiciu de miliarde de lei

Din cercetări a reieșit că în cursul anului 2015, membrii grupării au furat  10 autoturisme, profitând de faptul că acestea erau neasigurate. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este estimat la 80.000 de euro. Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale — Inspectoratul General al Poliției Române. (Jurnal)