Companiile din judeţul Giurgiu fac afaceri de 1,4 miliarde de euro anual, de patru ori sub media judeţeană la nivel de economie pentru că aici sunt înregistrate sub 5.000 de firme, iar cea mai mare companie are încasări de numai 44 milioane de euro/an.

Fragilitatea iniţiativei private face ca numai unu din zece locuitori să fie salariaţi, iar primii doi angajatori ai judeţului sunt o firmă de paznici şi spitalul judeţean. Sunt dezamăgit de modul în care suntem trataţi şi controlaţi. Cei de aici nu ştiu cum să atragă investitorii, cel puţin din punct de vedere fiscal, declara Dragoş Geleţu, managing partner al companiei olandeze de logistică KLG Europe Logistics, cu sediul în localitatea Bolintin-Deal din Giurgiu.

Judeţul dunărean este poziţionat strategic, are ieşire şi port la Dunăre, este legat de Bulgaria printr-un pod şi este văzut de ca o adevărată „poartă“ pentru mărfurile cu destinaţia UE ce provin din Turcia sau din Orientul Apropiat, având toate facilitățile pentru a deveni o zonă prosperă . De ce nu se întâmplă asta? (Marian TARU)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here