Hala Centrală a intrat în faza de reabilitare, urmând ca până la 1 decembrie să fie schimbate conductele de apă şi canalizare. Directorul SC Direcţia de Administrare a Domeniului Public şi Privat ( DADPP) Marian Pavel ne spunea că întreg subsolul Halei va fi igienizat pentru a permite comercianţilor ce şi-au desfăşurat activitatea pe depozitele recent demolate, din Piaţa centrală, să-şi realizeze noi spaţii de dpozitare. “Odată ce subsolul halei va fi reamenajat se va putea începe autorizarea producătorilor şi totodată a vânzătorilor de produse din carne, brânză şi produse lactate, de către Direcţia Sanitar Veterinară şi Siguranţa Alimentelor Giurgiu”- mai spunea directorul Pavel. În paralel cu aceste lucrări se va trece la contorizarea individuală a comercianţilor pentru a elimina discuţiile apărute la plata facturii în sistem pauşal. Până la jumătatea lunii decembrie se încearcă şi contorizarea consumului de energie pentru fiecare posesor de boxă din Piaţa centrală, discuţiile cu Societatea Enel fiind deja avansate în acest sens. Pentru a asigura un oarece minim de confort în această iarnă, s-au făcut reparaţii provizorii la Piaţa Ţărănească, urmând ca toţi cei ce desfăşoară activităţi de comerţ pe actualul platou al Pieţei, în aer liber, să poată continua activitatea în Piaţa acoperită. La această dată consumatorii giurgiuveni sunt cuprinşi de febra achiziţionării verziturilor pentru murături. După cum ne spunea directorul Pavel, Piaţa este extrem de generoasă la acest capitol gogonelele, gogoşarii şi celelalte fiind aduse tocmai de la Pucheni (judeţul Dâmboviţa), în timp ce varza albă se aduce din judeţul Teleorman.

T. Florian

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here