Guvernul va trebui să găsească o soluţie pentru acoperirea deficitului în creştere la fondul de pensii de anul viitor, după ce anul trecut acesta a ajuns la valoarea de peste 12 miliarde de lei, iar schimbări semnificative în structura salariaţilor şi a pensionarilor care să îmbunătăţească situaţia nu au existat.

Cu toate acestea, Casa de Pensii nu are estimări privind bugetul de pensii pentru anul viitor, iar guvernul Ponta nu a transmis încă Parlamentului proiectul bugetului de stat pentru 2015, deşi acest lucru trebuie să se întâmple în fiecare an, până pe 15 noiem­brie, conform legii. În opinia lui Ionuţ Dumitru, preşedin­tele Consiliului Fiscal, deficitul fondului de pensii se va adânci, câtă vreme raportul dintre numărul de pensionari şi cel al sa­lariaţilor nu se va îmbunătăţi. În 2013, un salariat susţinea, în medie, un număr de 1,08 pensionari, potrivit datelor de la Institutul Naţional de Statistică.

Suntem pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte raportul dintre numărul de salariaţi şi cel al pensio­narilor, iar acesta va continua să se dete­rioreze, odată cu ieşirea la pensie a «decre­ţeilor»“, a spus Ionuţ Dumitru. El a adăugat faptul că România nu a avut niciodată o re­for­mă adevărată pentru încurajarea nata­li­tăţii, iar acest lucru va conduce la o dete­rio­rare a situaţiei sistemului public de pensii.

 

2 COMENTARII

  1. O PROSTIE CIT CASA POPORULUI CIND SUNT PERSOANE CARE SPUN CA 1,08 SALARIATI SUSTINE UN PENSIONAR, EU CRED CA ACESTI OAMENI HABAR NU AU CE VORBESC. EU SUNT PENSIONAR CARE AM CONTRIBUIT LA FONDUL DE PENSII AL ROMANIEI IN MOD CINSTIT IN IDEIA CA ACESTI BANI AM SA-I PRIMESC INAPOI LA PENSIE CU DOBINZILE AFERENTE. CA SUNT SMECHERI CARE AU PENSII SI DE ZECE ORI MAI MARI CARE NU AU CONTRIBUIT CU UN LEU LA FONDUL DE PENSII CUM SUNT CEI DIN MILITIE SECURITATE ARMATA SI MAGISTRATURA CARE UIMESC PRIN CE PENSII PRIMESC. TREBUIE URGENT O REFORMA SI O NAUA LEGE A PENSIILOR.

  2. Right here is the right website for anyone who would like to
    understand this topic. You know so much its almost tough to argue
    with you (not that I really would want to…HaHa).
    You definitely put a brand new spin on a topic that’s been written about for decades.
    Excellent stuff, just excellent!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.