Guvernul a adoptat un Memorandum prin care se înființeaza, , o Agentie  ce se va ocupa cu gestionarea bunurilor sechestrate în cadru procesual-penal aflată în subordinea Ministerului Justiției. Noua structura, înființată la propunerea MJ, ar urma să devină operatională până la sfârșitul lunii martie 2015 și va dispune de 30 de posturi.  Rolul Agenției este aceea  de a administra bunurile sechestrate în cadrul unor proceduri penale. În acelasi timp, noua structură va avea un rol de coordonare și decizie, în cooperare cu ANAF, a activității de valorificare a bunurilor confiscate.

Infiintarea Agentiei are loc in contextul în care Guvernul si ANAF in mod special au fost criticate pentru procentul mic de punere in aplicare a hotararilor ramase definitive si de recuperarea prejudiciilor care se ridică, per total, la câteva sute de milioane de euro pe an. 

Înființarea acestei structuri în cadrul MJ va permite ca bunurile care în prezent se depreciază pe durata procedurilor judiciare, pierzându-și din valoare, să fie corect și eficient administrate astfel încât în final să se ajungă la un grad cât mai ridicat de valorificare a acestora și, implicit,  alimentarea bugetului de stat cu sume cât mai mari de bani, conform  declarației ministrului Justitiei, Robert Cazanciuc.

1 COMENTARIU

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.