bogat-bani-miliardar-27585500

„Cheltuiţi banii! Ştiu că nu e uşor!”, le-a spus Victor Ponta miniştrilor, în recenta şedinţă de guvern. Rectificarea bugetară aduce noua ordine în PSD, impusă de cel care a preluat puterea. Semnalul lui Liviu Dragnea e clar: deciziile importante se iau la partid, şi nu la Guvern!

„Am văzut o oarecare stare de nervozitate că, în cadrul BPN, premierul şi ministrul de Finanţe prezintă rectificarea. Este un lucru convenit cu Victor Ponta, e discutat, PSD sprijină activitatea Guvernului şi pentru asta e bine să fie informat”, a spus Liviu Dragnea.

La rectificarea bugetară, Transporturile pierd peste un miliard de lei, sumă alocată iniţial proiectelor cu finanţare externă nerambursabilă, iar bugetul Sănătăţii pierde 600 de milioane lei, bani redirecţionaţi către fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate.

Bugetul Ministerului Culturii va fi diminuat cu aproximativ 2 milioane de lei, dar din aceşti bani peste 700 de mii se vor aloca Teatrului Naţionl de Operetă „Ion Dacian”.

Totodată, bugetul Ministerului Fondurilor Europene se reduce cu 25 milioane de lei, iar Ministerul Energiei şi Televiziunea Română pierd 15 milioane lei.

În schimb, Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice va beneficia de o majorare bugetară de 1.222 milioane lei, pentru plata alocaţiilor de stat pentru copii majorate, a pensiilor şi indemnizaţiilor.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Interne va primi peste 500 milioane lei pentru plata drepturilor salariale şi pentru derularea proiectelor finanţate din fonduri externe nerambursabile.

În cadrul bugetului alocat Ministerului Apărării Naţionale, proiectul de act normativ permite cheltuirea sumei de 650 de milioane de lei pentru repararea şi întreţinerea echipamentelor militare.

Ministerul Finanţelor Publice primeşte peste 700 milioane lei pentru acţiuni generale şi 530 milioane lei, în principal pentru hotărâri CEDO şi despăgubiri aferente procesului de restituire a proprietăţilor.

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor va beneficia de o suplimentare de 305 milioane lei, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, de 65 milioane lei, Ministerul Afacerilor Externe, 55 milioane lei, Ministerul Justiţiei, 44 milioane lei, Ministerul Public, 44 milioane lei, iar Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, 40 milioane lei, în principal fonduri destinate Institutului Naţional de Cercetare ”Cantacuzino” .

De bugete majorate vor beneficia, scrie mediafax.ro, şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, aproximativ 120 milioane lei, Serviciul de Informaţii Externe şi Serviciul Român de Informaţii – câte 21 milioane lei, Serviciul de Protecţie şi Pază, 15 milioane lei, Administraţia Prezidenţială, aproximativ 11 milioane lei, Camera Deputaţilor, 8 milioane lei şi Senatul, aproximativ 3 milioane lei.

1 COMENTARIU

  1. Alocam bani pentru protocol, salarii pensii insa renuntam la investitii , sanatate si invatamant. Se gandesc cu siguranta ca oricum vor pierde alegerile iar oalele sparte vor fi responsabilitatea celor veniti la guvernare.Fara investitii in scurt timp banii pentru pensii, salarii, cheltuieli de protocol vor fi insuficienti si atunci ramane varianta imprumutului extern la dobanzi ametitoare. Sper sa nu ajungem in situatia Greciei mai ales ca acum si noi contribuim la salvarea acestei tari, deci datoriile noastre au crescut. Este laudabil ca avem bani pentru salarii si pensii dar mai usor cu asistenta sociala, ca ne-am saturat sa ducem in spate pe toate leprele care fug de munca si stau la mana statului in speta a noastra.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.