Finalizată de aproape doi ani, groapa de gunoi ecologică din judeţul Giurgiu nu a intrat încă în activitate, deoarece încă mai sunt contestaţii şi discuţii privind atribuirea contractelor pentru a prelua activitatea de ridicare, transport şi depozitare a deşeurilor.

“Am solicitat un răspuns Consiliului Judeţean Giurgiu privind momentul când va intra în activitate Centrul de Management Integrat al Deşeurilor din judeţul Giurgiu şi am aflat că acest lucru se va întâmpla peste aproximativ două sute de zile. Noi vrem să stabilim care este temeiul legal al acestui termen”, a declarat, marţi, pentru AGERPRES comisar şef al Gărzii de Mediu Giurgiu, Dana Breazu.

Groapa de gunoi ecologică a judeţului a fost construită printr-un proiect european şi se află în administrarea CJ Giurgiu, dar de aproximativ doi ani de zile atribuirea contractelor a fost contestată când de o firmă când de alta participantă la licitaţie şi, între timp, contractele pe care primăriile din judeţ le au pentru ridicarea gunoiului de la cetăţeni sunt pe cale să expire şi chiar au expirat în unele situaţii, iar locuitorii judeţului Giurgiu numai au unde să arunce gunoaiele. Până la rezolvarea acestei situaţii, atât municipiul Giurgiu cât şi celelalte 53 de localităţi din judeţ care mai au contracte cu firmele de salubritate transportă deşeurile tot la gropi de gunoi din Capitală.

AGERPRES

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here