După câteva alarme false în judeţul nostru, “gluma” cu privire la existenţa virusului care provoacă gripa nouă se îngroaşă. În seara zilei de 5 noiembrie, un tânăr component al naţionalei de baschet a României (Under 15), aflat cu echipa într-un scurt cantonament la Giurgiu, a prezentat simptomele virusului AH1N1, fiind suspect de gripă porcină.

Ambulanţa, chemată de urgenţă l-a preluat pe tânăr de la Hotelul Sport (din complexul “Marin Anastasovici”), acolo unde acesta a fost cazat împreună cu întregul lot naţional, ducându-l la Spitalul Judeţean. Alături de acesta a fost preluat şi colegul de cameră al tânărului, deşi nu prezenta simptome.

Se pare că baschetbalistul “cu probleme” este originar din Iaşi, unul dintre primele focare de infecţie din ţară. Deşi este vorba (până la aflarea rezultatelor finale) doar de un “caz suspect de gripă porcină”, directorii CSS Giurgiu şi CSM Giurgiu (Marian Damian respectiv Călin Ghinaciu) au chemat echipe de intervenţie de la Agenţia de Sănătate Publică care au acţionat preventiv dezinfectând sălile “Prietenia”, “CSS” şi “CSM”, sistând totodată orice activitatea sportivă până la lămurirea lucrurilor. De asemenea, restul lotului Românieii se află în carantină în Hotelul Sport, până la parvenirea rezultatelor de la un laborator din Bucureşti.

Partidele de baschet care trebuiau să aibă loc vineri, 6 noiembrie, cu începere de la ora 17.00 (CSS Giurgiu – Corona Braşov din cadrul etapei

a II-a a Diviziei B şi România – Bulgaria, meci amical la nivelul juniorilor U15) au fost anulate.

Până la închiderea ediţiei niciun reprezentant al Direcţiei de Sănătate Publică nu a putut fi contactat, cu toate acestea, se pare că baschetbalistul are o formă uşoară, el nefiind internat în spital. Baschetbalistul ieşean se afla vineri, 6 noiembrie, la ora 14.00, la Hotelul Sport, fiind izolat de ceilalţi colegi din lotul naţional, lot care va părăsi municipiul în dimineaţa zilei de 7 noiembrie.

B.V.