Proverbul vechi din titlu are aplicabilitate în cele întâmplate, în această după amiază, pe strada Tineretului. Un giurgiuvean a ieșit cu drujba achiziționată cu puțin timp în urmă (și pe care o încercase, în miez de noapte, la momentul achiziției, pe balconul locuinței sale) și s-a apucat de treabă. „Victimă” i-a căzut un copăcel din apropierea blocului în care locuia, pe care a și reușit, până la sosirea echipajului de Poliție Locală, să îl taie pe jumătate. Acum, nu știm sigur dacă omul a vrut să beneficieze de mai mult soare în casă, sau dacă se apucase să își facă provizii de lemne pentru iarna viitoare, cert este că nu a ascultat de vecinii care au încercat, în zadar, să îl facă să se răzgândească. 

DSC_1015 DSC_1014 DSC_1013

Contactați telefonic, reprezentanții Direcției Poliției Locale Giurgiu au declarat, pentru „Jurnal Giurgiuvean”: 

„În această după amiază, la orele 16,20, am fost sesizați telefonic de faptul că un cetățean de pe strada Tineretului, P.R, tăia un arbore de pe domeniul public. Echipajul care s-a deplasat la fața locului l-a sancționat pe respectivul, în baza HCL 6/2013 art. 9 al 9 litera f, cu privire la regimul tăierii copacilor de pe domeniul public, cu amendă de trei sute de lei. Întrebat de motivul pentru care a recurs la acest gest, respectivul a justificat că bătea vântul și crengile copacului îi atingeau geamul”, au precizat polițiștii locali. 

În aceste condiții, omul nostru ar fi putut avea circumstanțe atenuante, ținând cont de furtunile care s-au abătut, în ultima vreme, asupra unor localități din…nordul țării! Culmea este că bietul copăcel nici măcar nu ajungea până la nivelul geamului său, situat la…etajul trei!

(Jurnal)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here