50 kmAm început deja seria întâlnirilor cu cetăţenii municipiului, a declarat miercuri 13 mai într-o conferinţă de presă primarul municipiului Nicolae Barbu. La aceste întâlniri, fără nicio conotaţie politică, participă alături de mine o parte a Executivului Primăriei, directorii de servicii etc. În timpul acestor întâlniri, care au început din Zona Danubius a Cartierului Oinac, stăm de vorbă cu oamenii pentru a le afla dorinţele şi problemele cu care se confruntă. Astfel am aflat că în această zonă cetăţenii se confruntă cu problema parcărilor şi cu lipsa spaţiilor verzi, mai ales după efectuarea lucrărilor de canalizare pluvială, apă şi energie termică.

Am constatat că pe parcursul lui 2014 a crescut cu 8-9% numărul mijloacelor de transport din municipiu,şi mă refer doar la cele  înmatriculate la Giurgiu şi nu le pun la socoteală pe cele înmatriculate în Bulgaria. În această situaţie, a declarat Nicolae Barbu, trebuie regândit tot traficul din oraş şi problema creări unor parcări supraterane. Cei drept că acum şi lumea circulă cu predilecţie pe străzile proaspăt asfaltate, şi în mod normal probleme apar mai ales pentru copiii la traversarea străzilor, mai ales că ei erau obişnuiţi să se şi joace pe ele întrucât nu circula mai nimeni din cauza gropilor!”

Primarul municipiului a mai spus că  a primit de la cetăţeni, mai multe solicitări  pentru restricţionarea vitezei de circulaţie a autovehiculelor de la 60 de Km/oră la 50, aşa cum există  în mai toate oraşele ţării. La noi în 2003 s-a aprobat viteza de 60 de Km, iar acum în prima şedinţă de Consiliu Local va trebui să modifică hotărârea respectivă şi să aprobăm  doar 50 de km/oră. Din păcate, a  menţionat Nicolae Barbu, nu putem limita şi inconştienţa unor tinerii conducători auto care merg şi cu peste 100 km/oră, aşa cum am văzut aseară, la ora 21.00…!

Heliade CĂLIN