Zeci de giurgiuveni se interesează lunar de locurile de muncă vacante din ţările Uniunii Europene, dar foarte puţini mai vor să le ocupe după ce află că este necesară cunoaşterea unei limbi străine de circulaţie internaţională.

“În fiecare lună, avem zeci de persoane care solicită informaţii despre locurile de muncă vacante din ţările Uniunii Europene, dar interesul acestora scade la zero atunci când află de condiţia de a stăpâni o limbă străină de circulaţie internaţională”, a declarat, recent, pentru AGERPRES, consilierul EURES din cadrul Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Giurgiu, Graţiela Dogaru.

În această săptămână sunt disponibile în spaţiul Uniunii Europene 600 de locuri de muncă, dintre care zece pentru medici şi 220 pentru lucrători în agricultură în Danemarca, 25 pentru zidari betonişti în Belgia, 35 pentru medici în Germania, zece pentru farmacişti în Marea Britanie şi alte 300 la cules de căpşuni în Spania.

Giurgiuvenii preferă locurile de muncă în agricultură, în ultima săptămână fiind înscrise pentru selecţie 20 de persoane pentru lucrări în agricultură în Danemarca şi alte 12 persoane la cules de căpşuni în Spania.

AGERPRES pentru JGR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here