dscf1766

Joi seară, în ziua de deschidere a celui mai mare supermarket din municipiu, giurgiuvenii au luat cu asalt Kauflandul aşezat la ieşirea din oraş, generoasa parcare de circa 1500 mp. devenind neîncăpătoare. După ce în dimineaţa aceleiaşi zile urmărisem îngroziţi scenele de la deschiderea unui bricolage din Iaşi, unde cumpărătorii s-au strivit în picioare, agăţându-se ca maimuţele de rafturile magazinului în dorinţa lor de a intra în posesia mărfurilor oferite la promoţie, am păşit cu oarece teamă în supermarketul giurgiuvean, bănuind că nebunia asta ar putea fi contagioasă.

Trăiam încă sub imaginile panicii pe care o trăiseră ieşenii la deschiderea noului supermarket şi le comparam cu scenele pe care le consumaseră, cu umilinţă, toţi cei trecuţi astăzi la vârsta a treia, înainte de 90, atunci când pensionarii ce stăteau la pândă în faţa alimentarelor dăteau semnalul în cartier că vine maşina cu pui.

Deşi magazinul a fost full până la ora închiderii, la Giurgiu nu s-a întâmplat ca la Iaşi. Să fim o comunitate mai civilizată decât capitala Moldovei? Cert este că mărfurile expuse la promoţii nu aveau preţurile dorite de cumpărători. Din ceea ce am văzut prin coşurile celor care au intrat joi seară în noul supermarket m-a făcut să cred că giurgiuvenii au dat buzna îndemnaţi mai degrabă de curiozitate şi mai puţin din dorinţa de a cumpăra ceva, cu orice preţ. Am văzut cetăţeni venind la magazin ca la teatru, pe alţii ca la circ, iar pe hoţii de buzunare ca la bâlci, fâcând inventarul, în umbrele formate la ieşirea din magazin, a mărfurilor şi portofelelor ciordite. Grillul de la intrare a sfârîit continuu, răspândind în olfactivul cumpărătorilor mirosul micilor, demers gastronomic care i-a făcut pe unii să spere că gazdele vor oferi dintr-un moment în altul şi câte un pahar cu bere iar celor mici câte un balon şi câte o vată pe …băţ.

Una peste alta, entertaimentul numit kaufland a fost un spectacol reuşit, la momentul deschiderii. Rămâne de văzut cât va dura „stagiunea” şi cât timp va lucra supermarketul cu toate casele deschise. Cu siguranţă impactul acestui nou reper comercial se va simţi, multe din marketurile municipiului urmând a-şi pune mari întrebări în privinţa supravieţurii pe mai departe.

Florian Tincu

2 COMENTARII

  1. Cine mai este Florian Tincu asta!!!!???????
    Mai bine ar sta acas a sa o educe pe fiisa ca este o descreierata!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here