Dintr-un comunicat de presă al DGPMB aflăm că în această dimineață, 10 decembrie, polițiștii Capitalei, împreună cu procurori din cadrul Parchetului de lângă Tribunalul București, au pus în aplicare 25 mandate de percheziție și au pus în executare 20 de mandate de aducere, emise pe numele mai multor persoane bănuite de comiterea infracțiunii de furt organizat de combustibil din patrimoniul R.A.T.B. și constituirea unui grup infracțional organizat.

Perchezițiile au fost efectuate atât la domiciliile bănuiților, în locații aparținând R.A.T.B., pe raza municipiului București, cât și în județele Ilfov și Giurgiu. Cu ocazia acestor percheziții au fost ridicate înscrisuri, telefoane mobile și alte mijloace de probă, precum și cantitatea de 450 litri motorină.

Suspecţii ar fi sustras carburant din autobuzele parcate, ulterior combustibilul fiind vândut cu ajutorul unor intermediari.

Tot în urma percheziţiilor, au fost ridicate înscrisuri, telefoane mobile şi alte mijloace de probă, precum şi cantitatea de 450 litri motorină. Cercetările sunt continuate în acest caz de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Investigaţii Criminale din Poliţia Capitalei, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, furt calificat, complicitate la furt calificat şi tăinuire.

Acțiunea a beneficiat și de sprijinul I.G.P.R. — D.O.S.