Poliția Română a  efectuat joi  4 septembrrie, dimineață, 105 percheziții domiciliare într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani în care prejudiciul estimat se ridică la circa 10.000.000 de euro. Printre cei percheziționași sunt și giurgiuveni.

Joi  dimineață, Poliția Română a efectuat 105 percheziții domiciliare, pe raza județelor Bacău, Brașov, Harghita, Ilfov, Maramureș, Mureș, Olt, Satu-Mare, Teleorman , Vâlcea și Giurgiu,  precum și a municipiului București.  Conform unui comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) vor fi puse în aplicare 67 de mandate de aducere.  Sunt vizate mai multe persoane fizice și juridice, bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani în domeniul construcțiilor, prin folosirea de achiziții fictive și firme fantomă, printre care și persoane din județul Giurgiu.

Conform acelorași surse „353 de polițiști de la structurile de investigare a fraudelor, investigații criminale și acțiuni speciale din cadrul IGPR, DGPMB și a inspectoratelor de poliție ale județelor amintite mai sus au participat la acțiune”.

Activitățile se desfășoară în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul DGPMB, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul București. Întreaga acțiune beneficiază de suportul de specialitate al SRI.  (Jurnal)