Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat recent existența stării de incompatibilitate în cazul lui MIHĂILESCU PETRU ȘERBAN ( Senator în Parlamentul României, precum și în cazul a doi deputați din Parlamentul României : ANTAL ISTVAN și giurgiuveanul nostru POPA RADU MIHAI,  ca urmare a deținerii simultane de funcții, contrar prevederilor legale.

POPA RADU MIHAI  a deținut în perioada 20 decembrie 2012 – 09 ianuarie 2014, atât calitatea de deputat, cât și funcția de administrator la două societăți comerciale.  Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Conform comunicatului ANI persoanele evaluate au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

Ce riscă deputatul PSD, Radu Popa

„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligaţiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective […]”.

„Persoana […] față de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Agenţia Naţională de Integritate îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalității, confidenţialității, imparţialității, independenţei operaţionale, celerității, bunei administrări, precum şi al dreptului la apărare.

 

 

3 COMENTARII

  1. Pe cine reprezinta acesta? Cind era la PPDD facea clabuci la gura injurind in stinga si dreapta si acum linge unde a scuipat. Sa plece din Parlament ca si asa si-a facut numai propiile interese ca doar este consilierul premierului. Ce experaienta avea acesta ca sa devina consilier?

  2. ASTA E ALA CARE DA LECTII DE MORALITATE, CINSTE, CORECTITUDINE ETC… ???? FACEA SPUME LA GURA PE LA TOATE TELEVIUNILE SI CU AROGANTA CARE-L CARACTERIZEAZA URECHEA PE TOATA LUMEA CHIAR SI MODERATORII CARE NU-I ERAU PE PLAC IAR ACUM SA AFLAM CA ESTE UN IMPOSTOR CARE A INCALCAT LEGEA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.