07022013192755incendiu_pubela_turdaDupă cum ne declara directorul Poliţiei Locale Giurgiu, Lazăr Ciobanu, în fiecare săptămână, în Municipiu,  sunt constatate incendieri ale pubelelor şi containerelor de colectare a gunoiului menajer.

Numai în ultimele două săptămâni am înregistrat incendii ale pubelelor din două în două zile. Aceste cazuri de incendiu au început imediat după ce au fost instalate în municipiu, aproape în toate zonele oraşului – ne declara Lazăr Ciobanu. Ultimul foc deschis a avut loc duminică la ora 17.35 în imediata apropiere a Grădiniţei ”Dumbrava Minunată” (n.red.- adiacent străzii 23 August). Focul s-a extins repede cuprinzând şi o anexă a grădiniţei în care acesta avea depozitaţi cartofi. Multe dintre incendii apar pe fondul neglijenţei faţă de sursele de foc: mucuri de ţigare sau cenuşă amestecată cu jar aruncată în pubele- spunea directorul Poliţiei locale.  Am constatat că cei ce depozitează gunoiul aici sunt în majoritate din zona Ramadan. Din nefericire toate aceste stricăciuni urmează a fi plătite tot de noi, cetăţenii, iar costurile nu sunt de neglijat. 

 În doar câteva luni s-au provocat incendii atât în zona centrului oraşului (în spatele magazinului Sigma), Cartierul Tineretului, lângă şcoala nr. 8 Negru Vodă, lângă rambleul de cale ferată, zona “2 Papuci”, pe str. Vaporului, dar şi la Istru. Cu scopul de a preîntâmpina astfel de incidente distrugătoare, am inventariat toate cele 108  locurile de depozitare a resturilor menajere din Municipiu – preciza Lazăr Ciobanu.  Am stat de vorbă mai ales cu cei care zgârmă prin gunoaie, dar şi cu locatarii zonelor cu risc mare, explicându-le că Legea privind sortarea resturilor menajere conţine şi sancţiuni şi că dacă până acum nu am amendat pe nimeni, de la 1 ianuarie 2017 lucrurile se vor schimba. În acest fel salariaţii noştri fac muncă de conştientizare a populaţiei, urmând ca de la începutul anului viitor, adică doar peste câteva săptămâni să trecem la amenzi. Şi ele nu sunt deloc mici… – a mai precizat Lazăr Ciobanu.

(T. Florian)