*Bomba afectează tot transportul județean de persoane

Administratorul S.C. MOTOLEA COM SERV SNC, cu sediul în Valea Dragului, ne-a semnalat marți, 14 ianuarie, o situație deosebit de gravă apărută în cadrul serviciului județean de transport persoane. Aceasta ne-a precizat că atât societatea sa cât și ceilalți operatori care au fost declarați câștigători de către Consiliul Județean Giurgiu (CJ) – instituție căreia îi aparține conform legii acest serviciu de transport persoane și respectiv dreptul de a atribui delegarea serviciului pentru perioada 2014-2019 – așa cum de altfel s-a și întâmplat prin Hotărârile nr. 199/24.12.2013 și nr. 1/6.01.2014, se văd acum nevoiți să-și întrerupă activitatea începând cu ziua de miercuri, 15 ianuarie. S-a ajuns în această situație, ne-a declarat Elena Mototolea, întrucât Autoritatea Rutieră Română (ARR) – Agenția Giurgiu refuză să le elibereze licențele de transport persoane pentru traseele respective. Practic ARR Giurgiu refuză să pună în aplicare cele două hotărâri ale CJ Giurgiu. Operatorii desemnați câștigători, în ședințele CJ, au fost înștiințați de ARR Giurgiu că nu li se pot elibera licențele respective până când Agenția Giurgiu nu va primi ”UN PUNCT DE VEDERE” de la conducerea centrală a ARR București! Cum să aștepți ”Un punct de vedere” de la centru, se întreabă interlocutorul nostru, când dreptul de atribuire a traseelor aparține CJ Giurgiu, instituție care a și hotărât în acest sens. CJ îi aparține acest serviciu și el deleagă atribuirea traseelor către operatorii de transport persoane! În această situație, nemaiîntâlnită până acum, începând de miercuri, 15 ianuarie, cetățenii județului nostru nu vor mai avea posibilitatea să se deplaseze dintr-o localitate în alta și nici să ajungă la Giurgiu! Cu ce vor merge copii și elevii la școli? Dar bolnavii la medicii din Giurgiu? Cine răspunde de consecințe? Sunt întrebări, deocamdată fără răspuns – ”mingea”, cum se spune în sport, se află în curtea ARR-  și așteaptă răspuns urgent! ”Punctul de vedere” nu ține loc de mijloc de transport, specialiștilor!!! Interlocutorul nostru ne-a precizat că, dacă șeful ARR Giurgiu va refuza în continuare să pună în aplicare cele două hotărâri ale CJ Giurgiu atunci va sista transportul de persoane, întrucât altfel riscă să rămână fără plăcuțele de înmatriculare ale mijloacelor de transport și chiar să primească amenzi drastice!

N.R. Contactat telefonic, inginerul Alexandru Peicea, coordonatorul ARR – Agenția Giurgiu, ne-a declarat: ”Întrucât este o diferență între rezultatele afișate de C.N.M.S.I. (instituția care a întocmit punctajul operatorilor participanți la licitație) și cele două Hotărâri ale CJ Giurgiu am înaintat această problemă la ARR București și am solicitat un punct de vedere conducerii centrale – așa cum i-am informat și pe operatori. În această situație, până nu primim un punct de vedere de la sediul central al ARR, noi Agenția Giurgiu nu putem elibera licențele respective. Am făcut demersuri la conducerea centrală și căutăm să rezolvăm cât mai urgent această situație nemaiîntâlnită, în cadru legal”.

Așadar, ”bomba” se află în ”curtea” ARR București, sperăm ca cineva de acolo să ”dezamorseze urgent ”fitilul” și cetățenii județului să poată circula în mod civilizat, așa cum îi stă bine unui cetățean dintr-un județ al unei țări care face parte din Uniunea Europeană.

Heliade CĂLIN

 

 

1 COMENTARIU

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.