earth-hourOra Pământului” („Earth Hour”) este cel mai amplu eveniment internaţional organizat cu scopul de a atrage atenţia asupra schimbărilor climatice şi nevoii tot mai acute de protejare a mediului. Sâmbătă, 27 martie, între orele 20,30 şi 21,30, oameni şi instituţii – circa 1 miliard de persoane din întreaga lume – îşi vor uni efortul de economisire a energiei, prin stingerea luminilor în peste 5000 de oraşe de pe întreg globul la chemarea World Wide Fund for Nature (WWFN), organizaţia care a iniţiat acţiunea în urmă cu trei ani şi o coordonează la nivel internaţional.

Organizată pentru prima dată pe 31 martie 2007 doar în Sidney (Australia), „Earth Hour” a devenit după numai un an cea mai mare acţiune colectivă de stingere a luminilor, în anul 2008 luând parte la acţiune circa 100 de milioane de oameni din peste 30 de state ale lumii.

În 2009 campania globală a implicat circa 1 miliard de persoane din peste 4000 de oraşe de pe glob. Participând pentru prima oară la această campanie, România a avut rezultate peste aşteptări: 15 oraşe implicate şi 2 milioane de români care au stins luminile în propriile case, conform datelor furnizate de Dispeceratul Energetic Naţional.

Primăria Municipiului Giurgiu a luat decizia de a se angrena în această acţiune împreună cu instituţiile subordonate Consiliului Local: Direcţia Impozite şi Taxe Locale, Direcţia de Asistenţă Socială şi Direcţia Generală de Servicii Publice şi Gospodărie Comunală. Fiecare cetăţean şi fiecare instituţie poate contribui la această campanie, devenind parte a efortului global de oprire a schimbării climei pe planetă. Domnul primar Lucian Iliescu invită pe toţi locuitorii municipiului să vină alături de administraţia publică locală în acţiunea de economisire a energiei în seara de 27 martie 2010, timp de o oră, astfel încât Giurgiu să devină un reper important pe harta Oraşelor Oficiale „Earth Hour 2010”.

SERVICIUL MASS-MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here