415_fullsize_like-add-friend-shareUn articol cu urme palide de pamflet, apărut într-unul din nenumărate site-uri anonime ale social democraților giurgiuveni, Giurgiu Acum, m-a determinat să pun mâna pe  tastele calculatorului și să comentez un material ce încearcă ( și reușește cu brio!) să mai siluiască o dată Limba română.

 

 

 

 

Foto: Iată ”pozițiile” on line folosite,  de cei din redacția site-ului GIURGIU ACUM,  pentru siluirea Limbii române…  

Materialul de mai sus m-a atras prin titlul șleampăt,  semănând izbitor  cu cel al unei  compuneri de clasa a doua,  la o școală de retarzi:  Avertizare de „noruţi” negri-n galbenul PNL (?!), dar și prin conținutul incoerent al textului .  Cât de prost trebuie să fii ca să crezi că cineva ar putea aprecia niște înșiruiri infantile de cuvinte, fără nicio noimă? Să  parcurgem însă întregul text,  împreună , pentru a-l putea comenta:

De-abia ce părea că lucrurile se mai liniştiseră în PNL Giurgiu, după luni de audit, reorganizări şi alte aranjamente, hazardul împrăştie iar piesele, dând startul unor noi lupte pentru putere.

 Se pare că „rândunica”, rănită-n aripă de recenta arestare a soţului, va fi obligată să-şi întrerupă zborul deasupra cuibului de la Giurgiu, spre marea bucurie a unora dintre liberali, cărora …aterizarea intempestivă a Ralucăi Surdu la Giurgiu, le-a cam încurcat planurile.

 De departe cel mai bucuros de nesperata întorsătură a lucrurilor este chiar Vasile Mustăţea, detronat de la şefia partidului pentru incompetenţă…medicală…( !?)..

Pentru că lipsa de activitate ca preşedinte de Consiliu Judeţean îi ţine mintea odihnită, Mustăţea cloceşte planuri de preluare, fie şi indirectă a puterii.

Ştiind foarte bine că nu mai are susţinere suficientă pentru a reveni ca şi copreşedinte, se pregăteşte să-l lanseze în luptă pe nimeni altul decât pe Noruţ Stănişteanu, importat de Mustăţea direct din Spania şi antrenat, în tot acest timp la Consiliul Judeţean.

Deci, în viziunea lui Mustăţea, acesta va fi un fel de „buldog” liberal, capabil să muşte acolo unde…colţii tociţi ai lui Mustăţea nu mai înspăimântă pe nimeni.

Sarcina lui Noruţ Stănişteanu va fi aceea de a reorganiza zonele de influenţă din partid, astfel încât, viitoarele liste să cuprindă oameni agreaţi de Mustăţea şi, evident, cât mai puţini pedelişti.

Ameţit de viziunea unei fulminante reveniri, Mustăţea uită un lucru: că Noruţ Stănişteanu este crescut şi educat la şcoala lui Lucian Iliescu, e uns cu toate alifiile şi că a ştiut să-şi joace bine cărţile de-a lungul timpului. Apoi, ar fi bine să ştie că puterea e dulce ca mierea şi că s-ar putea ca după un timp, să înţeleagă ce-a simţit Iliescu atunci când el însuşi i-a înfipt cuţitul pe la spate.

M.B

( Colectivul redactional: Admin  /  Giurgiu-acum.ro este o publicatie electronica dedicata cititorilor giurgiuveni si nu numai.)

Autorul sau autoarea articolului de mai sus, ce se semnează cu un misterios M.B., o ”comite” – după cum probabil ați sesizat –  încă din prima frază, scriind: De-abia ce părea că lucrurile se mai liniştiseră în PNL Giurgiu, după luni de audit, reorganizări şi alte aranjamente, hazardul împrăştie iar piesele, dând startul unor noi lupte pentru putere. Deși hazardul  în  DEX înseamnă  împrejurare sau concurs de împrejurări a căror cauză rămâne în general necunoscută,  în cazul de față el are și un nume: Vasile Mustățea! Această obsesie omniprezentă în declarațiile liderilor PSD Giurgiu.

În același text tâmp, puțin mai încolo, apare  tam-nisam  o rândunică rănită în aripă ce  nu pare a fi una și aceeași cu Raluca Surdu, președinta organizației PNL Giurgiu, conform topicii…

Urmează apoi acel dezolant  : (…) detronat de la șefia partidului pentru  incompetență… medicală  (???!) , apreciere făcută la adresa președintelui Consiliului județean Giurgiu, Vasile Mustățea, prin care autorul își demonstrează complet  inabilitatea, în ceea ce privește  folosirea figurilor de stil, ca să nu spun prostia. Iată de ce, pentru mine este tot mai elocvent faptul că acel M.B.inserat la sfârșitul textului , vine de la Marin Batecâmpii … Un neica nimeni, fără identitate, așa cum scriam de curând despre autorul unui alt  text asemănător apărut pe un site înrudit cu acesta.

Mai departe aflăm  că Vasile Mustățea îl lansează în luptă  în chip de buldog pe Noruț Stănișteanu. Eu știam că rasa asta de câine este de obicei asmuțită și nicidecum lansată ca o rachetă balistică. Mai știam și că Noruț Stănișteanu și-a încheiat o misiune economică la Madrid și nicidecum nu a fost importat ca lădițele cu căpșuni culese de  conaționalii noștri.

În final autorul / autoarea mitocăniei  on line mai susține că Stănișteanu ar fi fost crescut și educat la școala lui Lucian Iliescu. Băi , ești prost…! Băi, ești nebun…! Noruț Stănișteanu a fost primul politician care s-a opus îndobitocirii dispuse de Iliescu, nicidecum yes-man-ul de care vorbești tu, el devenind ulterior un bastion al libertății de opinie pentru majoritatea dintre giurgiuveni. Dacă tot vreți să-i  murdăriți cu tot dinadinsul clanțele cu rahatul ăla pe care obișnuiți să-l deversați  prin rigola aia a voastră de site,  măcar asumați-vă aceste afirmații, cu nume și prenume.

În privința observației că puterea este dulce ca mierea  i-aș recomanda autorului  să nu amintească de funie în casa spânzuratului, știut fiind că social democrații sunt promotorii termenului de ” baron local”, termen ce i-a consacrat  definitiv în cazuistica DNA!

În concluzie avem de-a face cu o nouă confirmare a faptului că maidanezii site-ului Giurgiu Acum  nu numai că nu au proprietatea termenilor, dar încă nu știu că mă-ta are cratimă! Așa că propun ca autorul materialului apărut pe site-ul Giurgiu Acum   să-și  încerce mai degrabă talentul jurnalistic de 1 iunie, la concursul: desene pe asfalt. Probabil va fi mai ușor de înțeles și de apreciat!

În privința acelei precizări de la final că acest site este dedicat cititorilor giurgiuveni  și nu numai, eu aș prefera să spun că el este dedicat celor care nu au proprietatea termenilor și sunt cam certați cu topica… Cât privește afirmațiile depreciative la adresa personalității liberalului,  mi-aș permite să spun ( rămânând astfel în nota textului  folosit) , că Noruț STĂNIȘTEANU  nu-și dă nici mucii pe un asemenea autor de articole.

(Florian Tincu)