Gheorghe Ştubeanu este de fapt victima lui Sorin Găzdac şi nicidecum complicele lui Grecu Octavian, după cum unii au sugerat, cu răutate

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a declanşat, marţi 24 iulie, dimineaţă, o amplă acţiune într-un caz de rambursări ilegale de TVA, ca urmare a unor tranzacţii intracomunitare, fiind efectuate 256 de percheziţii în Bucureşti şi în alte zece judeţe, printre care şi Giurgiu. În urma unui comunicat  DIICOT scriam la momentul respectiv că printre cei implicaţi se află senatorul de Giurgiu Cezar Măgureanu, fiica şi ginerele său, alături de Octavian Grecu, zis Butoane.

Activitatea grupului infracţional a vizat tranzacţiile comerciale intracomunitare cu zahăr şi a gravitat în jurul firmelor sau grupurilor de firme Lemarco SA Bucureşti – reprezentată de Tudor Constantin, Ductil Rom SA Bucureşti – reprezentată de Sorin Stuparu, Novicio Food &Beverage SRL Ilfov – reprezentată de Nicole Saikaly, dar şi a firmei Vega Trade Comodities SRL Giurgiu – reprezentată de Sorin Adrian Găzdac şi Livia Ioana Găzdac, conform  comunicatului de presă al DIICOT. Procurorii DIICOT mai spuneau că activitatea infracţională a acestora, toţi învinuiţi în dosar, a fost sprijinită în diferite forme de Nicuşor Drăgan, director general adjunct în cadrul ANAF, Dan Stroe, director achiziţii în ANAF, Elena Mădălina Năipeanu, angajat al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP Giurgiu), Nadia Păcală, comisar în cadrul Gărzii Financiare Centrale, George Popa, Bogdan Ionescu, Marin Zăbavă, Stelian Sebe, Mihăiţă Penciu, toţi comisari în cadrul Gărzii Financiare Giurgiu. Activitatea infracţională realizată în judeţul Giurgiu a fost sprijinită de Octavian Grecu, zis „Butoane”, învinuit în dosar, au mai precizat procurorii. În legătură cu acest caz au fost ridicate sau invitate la sediul DIICOT şi alte persoane, pentru a fi audiate. Printre numele celor chemaţi pentru a fi audiaţi se afla şi cel al omului de afaceri Gheorghe Ştubeanu, pe care presa s-a grăbit să-l citeze că ar fi ţinut actele contabile ale lui Grecu Octavian, zis “Butoane”. În realitate Gheorghe Ştubeanu este de fapt unul dintre păgubiţii lui Sorin Adrian Găzdac, Fabrica Tano a acestuia fiind ţepuită – după cum ne declara acesta – cu circa 750 de milioane de lei vechi! Prin această nouă informaţie dorim totodată a demonta zvonul iterat în municipiu conform căruia firma de contabilitate Ghe Ştubeanu ar fi avut vreo legătură cu firmele lui Butoane. “Nu l-am cunoscut niciodată pe aces om . Habar n-aveam că-l cheamă Grecu. Nu ştiu cine şi de ce a amestecat numele firmei mele cu acest individ…” a mai declarat Gheorghe Ştubeanu, evident afectat de această confuzie, în care a fost victimă şi nicidecum acuzat. Acesta ne-a mai mărturisit că organele de anchetă l-au solicitat, dar pentru a oferi amănunte legate de prejudiciul creat de către firma lui Sorin Andrei Găzdac , ginerele senatorului Cezar Măgureanu. Facem cuvenita rectificare pentru a nu creea nejustificat prejudicii de imagine omului de afaceri giurgiuvean care pe bună dreptate s-a simţit jignit de alăturarea numelui său de cel al verosului interlop, Octavian Grecu, zis “Butoane”.  Odată cu derularea anchetei vom reveni cu amănunte.

Jurnal Press

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here