Co – președintele Organizației județene a PNL, Gheorghe Ștefan, a criticat aspru în cadrul conferinței de presă de vineri, 12 decembrie, activitatea desfășurată în acest an de Guvernul Victor Ponta, catalogând-o total neperformantă.

”Premierul a promis românilor în 2014 investiții de 40 de miliarde de lei, dar acum putem constata cu toții că după primele 10 luni a realizat doar investiții în valoare de 20,3 miliarde lei! De aici, a precizat Gheorghe Ștefan,  vine excedentul financiar cu care se tot laudă! În realitate Guvernul Victor Ponta nu a inaugurat în acest an nici un kilometru de autostradă sau de drum național. Acum am constatat că și proiecția bugetului pentru 2015 este drastic redusă, chiar și la unele instituții care au funcționat bine în acest an. La unele, cum este în cazul Ministerului Jutiției sau al DNA –ului, care au adus chiar foarte mulți bani la bugetul statului li s-a tăiat din fonduri în raport cu acest an. După concepția lui Ponta la noi este ca la Dracu! Altfel nu se explică cum la o instituție care aduce bani statului, în loc să o ajuți ca să funcționeze și mai bine cum ar fi firesc și normal, i se iau din banii necesari funcționării! În această situație vor rămâne foarte multe cazuri nerezolvate, dintre cele aflate în curs de cercetare, pentru că nu vor mai fi bani ca să fie plătiți cei care fac expertiza de specialitate”.

În încheiere  Gheorghe Ștefan a mai declarat: Victor Ponta în loc să se preocupe de bugetul țării se întâlnește cu reprezentanții PRL, un partid care nu există înscris în Registrul partidelor politice la Tribunalul, pentru ai oferi câteva posturi în viitorul guvern. Până acum le-a dat doar un post pentru domnul Gerea, la economie, și … vom mai vedea câte îi va mai da doar așa pentru a-și menține o majoritate parlamentară, care se dovedește falimentară pentru țară.

Heliade CĂLIN