Sfârşitul săptămânii trecute a marcat o nouă tragedie pentru Giurgiu: la doar 43 de ani, un subofiţer al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu a ales

să-şi pună capăt zilelor, spânzurându-se în apartamentul său din cartierul Tineretului. Nimeni nu ştie ce resorturi au stat la baza gestului său, inexplicabil atât pentru familia devastată, cât şi pentru colegii şi prietenii săi. Printr-o stranie coincidenţă, plutonierul Gheorghe Popescu, a fost înmormântat în localitatea Sfântu Gheorghe, din comuna Daia, de unde era de fel, chiar de Ziua Pompierilor – 13 septembrie. El a fost înhumat în uniformă militară, dar nu a avut onorurile militare care se fac, în mod obişnuit, la înmormântarea unui militar şi nu a avut nici preot în urma cortegiului funerar. Singura “concesie” a fost aceea că a fost purtat pe braţe de colegi din cadrul ISU, iar preotul de la Sfântul Gheorghe a oficiat, totuşi, o slujbă specială, care se face pentru sinucigaşi. Rudele şi apropiaţii sunt şocaţi de sinuciderea lui Gheorghe Popescu, acest neavând – cel puţin “la vedere” – niciun motiv de a-şi lua zilele. El lucra la subunitatea din Mihai Bravu şi nu se afla pe nicio listă de disponibilizări. Gheorghe Popescu s-a spânzurat sămbătă noaptea în apartamentul proprietate personală, din strada Tineretului, după ce s-a încuiat pe dinănutru. A fost necesară intervenţia unei autoscări, pentru ca echipele de intervenţie să poată intra pe balconul apartamentului aflat la etajul IV, vis-a-vis de şcoala nr.5 din Giurgiu. La incident au intervenit atât echipaje ale Ambulanţei Giurgiu, cât şi unul al colegilor săi, de la SMURD, din păcate, însă, prea târziu. Aşa cum se procedează în astfel de cazuri, criminaliştii giurgiuveni, sub coordonarea unui procuror, s-au deplasat imediat la faţa locului. Subofiţerul nu prezenta urme de violenţă şi a fost transportat la morgă, pentru efectuarea necropsiei.

Gheorghe Popescu avea 43 de ani, era căsătorit, avea doi copii, un băieţel în clasa a III-a şi o fată care luni a început liceul. Era subofiţer la Pompieri din anul 1992. Potrivit colegilor săi din cadrul ISU Giurgiu, plutonierul Gheorghe Popescu, şofer pe o Ambulanţă SMURD la subunitatea din Mihai Bravu, fusese expertizat de psiholog, însă nu s-a observat absolut nimic în comportamentul lui, care să conducă la concluzia că ar fi capabil de un gest sinucigaş.

JGR