sorin-cepragaPrimăria municipiului Giurgiu, prin Global Energy Production, distribuitorul agentului termic din oraş, a implementat de curând un program online de monitorizare în timp real a punctelor termice. Până în prezent, au fost introduse în sistem 115 puncte de termoficare, iar prin acest program toţi utilizatorii pot verifica în timp real parametrii (presiune, temperatură).

Despre acest program de monitorizare a vorbit în conferinţa de presă a primarului Nicolae Barbu, directorul G.E.P., Sorin Cepraga, şi experţii IT de la firma care a implementat programul.

În momentul de faţă, toate reţelele de transport cuprinse în noile centrale ce vor fi construite în următorii 2 ani, sunt modernizate şi putem spune că ne apropiem de un sistem de transport şi distribuţie cât de cât eficient. Pe lângă această modernizare, era strict necesară transparenţa datelor către cel care gestionează din punct de vedere legal serviciul public de încălzire, adică Primăria. De aceea, am pus la dispoziţie un sistem în aşa fel încât toate datele să fie cunoscute online, să nu mai intervină eroarea umană în transmiterea datelor. Programul poate fi accesat pentru vizionare de către mai mulţi utilizatori, însă modificările în sistem pot fi operabile electronic doar de către utilizatorii G.E.P., a declarat Sorin Cepraga.

Reprezentanţii Global Energy Production mai spun că prin intermediul acestei modalităţi de vizionare online, cei de la mentenanţă vor avea posibilitatea să intervină rapid atunci când apar probleme la o reţea de termoficare, totodată sistemul gestionând alarmele în timp real.

Precizăm că programul, a cărui valoare totală este de 70 mii de euro, este finanţat de M.D.R.A.P. prin Programul Naţional de Termoficare, fiind realizat prin licitaţie publică de către Primăria municipiului Giurgiu, apoi preluat şi exploatat de către G.E.P.

 (T. Nicolau)