Despre gafele şi abuzurile inspectorului general al Inspectoratului Şcolar judeţean Giurgiu, Petre Petre, am mai scris în dese rânduri, ancheta publicaţiei noastre legată de fraudele din timpul examenului de obţinere a gradaţiei de merit  ajungând  chiar  pe masa organelor de anchetă DNA.

Şi cu toate acestea, ”generalul”  Petre Petre nu se sfieşte să dispună unilateral tot ceea ce îi trece prin cap.  Deşi ştie că la acest moment se poate ”lăuda” cu peste 30 de reclamaţii făcute împotriva sa, atât sesizări către Ministerul Educaţiei  cât şi plângeri penale, în şedinţa Consiliului  de Administraţie al Inspectoratului din 17 iulie P.P. a hotărât,  fără să se consulte cu cineva, în prealabil,  ca reprezentantul Comisiei de monitorizare a Examenului de Definitivare, să fie  Iancu Letiţia Leontina –  inspector de limbi străine şi bineînţeles membru PSD – căreia i-a eliberat de urgenţă şi o decizie în acest sens.  Asta în ciuda faptului că Şeful Comisiei  era, conform regulamentului, Alexandru Burgui, chiar adjunctul său la conducerea Inspectoratului! Un gest pe care colegii l-au amendat imediat, la sediul Inspectoratului descinzând în aceeaşi zi o echipă de control din partea Ministerului, care a remediat situaţia pe ultima sută de metri. Coincidenţă sau nu,  majoritatea inspectorilor  de la această monitorizare a concursului erau membrii ai PSD Giurgiu!?

Pentru că regulamentul mai cerea ca preşedintele comisiei din Centrul de Examen trebuia să fie un profesor universitar, a fost    solicitat unul din cadrul Politehnicii Bucureşti,  numit prin decizie de ministru. În mod straniu însă profesorul a anunţat în data de 12 iulie că

s-a răzgândit şi, că nu mai vine. Deşi obligaţia inspectorului general, Petre Petre, în această situaţie, era aceea de a repartiza adresa către Comisia Judeţeană de Examen şi Monitorizare a Concursului de Definitivare, acesta nu numai că nu  a informat comisia, dar  nici Ministerul, cu scopul de a numi un cadru didactic local, ales tot de el. Pentru a putea  realiza acest plan al său P.P. s-a folosit de un articol din metodologie ce îi permitea acest lucru, numind,  tot ca o coincidenţă, un cadru didactic membru al aceluiaşi  PSD Giurgiu.

Tot pe surse, am mai  aflat că, pentru aceste abuzuri în cascadă, ”generalul” Petre Petre a fost nevoit să dea o altă notă explicativă reprezentanţilor din Ministerul Educaţiei, care probabil şi-au pus mâna în cap atunci când au aflat că încă o dată carul prostiilor şi al ilegalităţilor  din sistemul de învăţământ s-a răsturnat tot la Giurgiu.

T.F.

4 COMENTARII

  1. Asta e ca ”HOPA MITICA”! De cate ori cade in… cap tot se ridica! Dar… cu capul in jos! De aici toate gafele… pentru ca in locul capului ii sta ”josul”! De aici sclipirile! Vorba ceea ”Daca ai facut dupa capul altuia rau ai facut, iar daca ai facut dupa capul tau si mai prost cap ai avut”! HA! HA! HA!
    Apropo….
    Ce credeti ca-i va face Ministerul? Ati ghicit! Ii va acorda gradatia de merit nu cu 74 sau 94 de puncte ci cu 194 din 100 posibile! Ha! Ha! Ha!

  2. Oho! Si ce-o sa mai vina de acum incolo! Daca acum, la nivel de inspectorat, a fost greu sa fie respectata legea, apai cand or incepe directorasii de scoli si licee sa faca angajarile in scoli si sa organizeze concursurile de titularizare dupa bunul lor plac. Astia nu numai ca nu citesc legile, dar nici nu-i intereseaza. Eu cred, totusi ca un examen care hotaraste cine este competent sau nu, trebuie organizat la nivel national, asa incat, cei mituibili sa fie la prea mare distanta si inaltime si sa nu poata fi contactati asa de usor. Ce inseamna, oare ca un director de scoala sa angajeze personalul didactic sau nedidactic? Inseamna, in mod cert, sa faca in asa fel incat punguta lui personala sa se umple de bani. Ceea ce va fi extrem de usor si orice post se va vinde cu cateva mii de euro. Atunci sa vezi corputie extinsa! Deci schimbati legea daca vreti sa nu se umple tara de dosare de coruptie. Ca in ce priveste calitatea actului educativ, au distrus-o altii, gen ARACIP.

  3. L-ati intrebat pe inspectorul asta cum si-a permis sa-si bata joc de un judet intreg? Ce a facut cu gradatiile de merit? Si le-a luat toat el? Pai daca este ”cel mai cel”?

  4. Eu nu sunt de acord cu legea sa angajeze directorii in scoli.In primul rind cine vrea sa scape de examenul de titularizare aranjeaza cu directorul scolii si se angajeaza.Cel care este cinstit da examen de titularizare.Cel pe care il angajeaza directorul nu are nici cunostintele necesare si la examen copie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here