Amânați lună după lună, lucrătorii din Ministerul de Interne au ales, ca ultimă soluție, mitingul, pentru a-și obține drepturile. De ziua lor, polițiștii au ieșit, pentru a doua oară, în stradă. Au pichetat, mai întâi, sediul Ministerul Afacerilor Interne, din Piața Revoluției. După două ore, au pornit în marș către Palatul Guvernului, situat în Piața Victoriei.

Din Giurgiu au participat aproximativ o sută de lucrători MAI, membri ai Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) Giurgiu.

Liderul de sindicat al SNPPC Giurgiu, Gheorghe Ioniță, a declarat, pentru „Jurnal Giurgiuvean”:

„Suntem, pentru a doua oară, în stradă noi, lucrătorii din MAI. Ne cerem drepturile, nu cerșim, ci cerem respectarea OG 1/2017. Cât despre afirmația premierului Grindeanu, că ne așteaptă la negocieri, noi sperăm să o facă cât mai repede, să ne obținem drepturile salariale, pentru că noi pentru asta am ieșit azi în stradă”, a mai declarat Gheorghe Ioniță.

În jurul orelor 18, negociatorii au ieșit din Palatul Victoria, cu o victorie, la rândul lor: le-au fost acceptate cererile de majorare a salariilor cu zece procente, începând cu luna aprilie a acestui an; le-au fost majorate, de la 75% la 100%, orele lucrate sâmbăta și duminica, iar pentru cei care asigură permanența (în special cei din biroul judiciar) vor primi sporuri de 40% pentru orele efectiv lucrate.

(O.C.)