Duminică, 14 decembrie, la “Ateneul Ioan Bălănescu” a avut loc Gala Astralilor 2014. La acest moment festiv au participat staf-ul şi jucătorii clubului precum şi oficialităţi ale administraţiei locale, respectiv primarul Nicolae Barbu şi viceprimarul Alexandru Vladu.

Surpriza momentului a constat în prezenţa la gală a senatorului Lucian Iliescu. După prezentarea fotbaliştilor s-a trecut la decernarea diplomelor şi a trofeelor galei. Primul premiat, căruia i s-a acordat diploma de excelenţă,  a fost patronul clubului ,  Ioan Nicolae care l-a scuzat pe Narcis Răducan ce a omis din necunoaştere că meritul cel mai important, omul datorită căruia giurgiuvenii se pot mândri cu o echipă de fotbal precum Astra Giurgiu, îi aparţine senatorului Lucian Iliescu.

Următorul premiat a fost primarul municipiului Nicolae Barbu care a făcut un gest de fair play cedând trofeul şi diploma oferită dumnealui senatorului Lucian Iliescu ca   recunoaştere a meritului de necontestat al acestuia, cel datorită căruia giurgiuvenii au astăzi echipă de prima ligă. Cu această ocazie primarul a spus : “ Daţi-mi voie ca în acest moment să-l felicit,   pe omul care nu ştiu ce idei a avut atunci şi ce şi-a dorit, dar eu spun că în acest moment domnul senator Lucian Iliescu, la vremea respectivă primar, a luat decizia cea mai bună … Nu cred că există, sau că a existat o altă decizie mai bună, drept pentru care domnule senator, fost primar, permiteţi-mi să vă ofer trofeul Gala Astralilor 2014 şi să vi-l înmânez cu dragă inimă”.

Şi ca să-l mai șicaneze  puţin pe Lucian Iliescu , după ce repetase de vreo două ori expresia:  ” fost primar”, Barbu a încheiat spunând că dumnealui mai are timp să primească următoarea diplomă. Senatorul Iliescu a răspuns la rândul săi, invitaţiei făcute de edil ,  acceptînd diploma şi trofeul de excelenţă,  spunând : “ Vă mulţumesc foarte mult pentru acest moment. Sigur, eu am fost astăzi pregătit să merg la stadion; îmi cer scuze pentru ținută. Giurgiu şi giurgiuvenii ar trebui să se mândrească cu un om ca Ioan Nicolae, în primul rând pentru că originile lui sunt giurgiuvene, fiind născut la Buturugeni, şi în al doilea rând pentru tot ce a făcut şi face în continuare pentru Giurgiu… “ După decernarea premiilor ,  Gala a fost urmată de o sesiune de fotografii cu autografe care s-a desfășurat în foaierul Ateneului. (I.C.MANDU)