1427_00_623x3000_grandeexame_hepatite_marciogarcez

 Foto: Cu o ușoară înțepătură în deget testul hepatitei ”C” poate fi făcut în circa 2 minute. Din păcate sunt părinți încă reticenți chiar și la astfel de campanii preventive, expunând proprii copii la riscuri cu mult mai mari din teama de acest test total controlat !

 

De mai bine de două săptămâni Fundația ” Friends to Friends – 2008” din Giurgiu împreună cu Cabinetul medical Delta Med, au demarat o campanie de prevenție în cadrul căreia cetățenii din mai multe instituții au fost examinați clinic, realizându-se pe de-o patrte testul gratuit pentru depistarea Hepatitei ”C” și de testare a auzului. De precizat că cele două testări sunt gratuite. După cum ne declara administratorul cabinetului Delta Med, medic primar ORL, dr. Elena Lungu, campania care încă nu s-a încheiat a fost până aacum o reușită. După ce bătrânii căminului din Mironești au fost testați în cele două planuri amintite mai sus acum urmează ca cele 8-9 persoane depistate cu probleme de auz (hipoacuzici)  să fie protezate, costurile fiind decontate prin Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Giurgiu.

După cum ne spunea medic primar, dr. Lungu: Campania s-a extins încet, încet la nivelul întregului județ, efectuându-se testări gratuite a persoanelor hipoacuzice și în comunele Slobozia și Malu, ce se aflau deja în evidența medicilor din cele două localități. M-am bucurat de o cooperare extraordinară atât din partea medicilor dar și din partea autorităților locale, ceea ce mă face optimistă pentru cooperararea pe acest plan și pe viitor. De precizat că testările au continuat în aceste zile la Colegiul Ion Maiorescu, la clasele elevilor din anii terminali și peste săptămână vor avea loc  la alte câteva licee din municipiu,  unul dintre ele fiind Liceul Teoretic ”Nicolae Cartojan”,  unde directorul acesteia , Ion Ghimpețeanu s-a arătat extrem de cooperant  – a mai precizat dr. Elena Lungu. Campania de testări gratuite se va încheia în jurul datei de 15 decembrie.

(Marian TARU)

***Cei interesați se pot adresa cabinetului Delta MED din șos București………..Incubatorul de afaceri, adiacent primăriei Giurgiu  și cabinetului din șos. Sloboziei…..tel…….