Preşedintele Fundaţiei giurgiuvene Din Dragoste Pentru Oameni, Mihaela Laur, l-a cunoscut recent pe Balaban Alexandru Teodor, elev al Liceului „Tudor Vianu”, un tânăr deosebit de ambiţios şi harnic, în ciuda handicapului său. Mihela Laur ne mărturiseşte că a rămas impresionată de drama prin care trece zilnic Alexandru şi mama lui. Locuieşte pe o stradă plină de gropi, pe care cu mare greutate mama lui se străduieşte  să îl ducă, în scaunul rulant, în fiecare zi la şcoală. Tatăl lui Alexandru i-a părăsit de mult, şi acum ei sunt nevoiţi să trăiască doar din ajutorul social de handicap. Din clasa I-a şi până acum mama lui Alexandru l-a însoţit permanent la şcoală, uneori luând chiar notiţe pentru el! „Fundaţia Din Dragoste Pentru Oameni doreşte să îl ajute pe Alexandru să ducă o viaţă mai apropiată de normal. Pentru acest lucru, ne spune Mihaela Laur, fac un apel la oamenii de bine, să se alăture demersului nostru şi să doneze din puţinul lor o sumă cât de mică în conturile Fundaţiei deschise la Banc Post. Donaţiile în lei se pot face în contul RO 25 BPOS 19008357034 RON 02, iar cele în euro în contul RO 84 BPOS 19008357034 EUR 01, şi banii vor ajunge la Alexandru. Giurgiuvenii pot veni alături de activitatea Fundaţiei şi prin direcţionarea către noi, conform legii, a sumei de 2% din impozitul către stat. Acest lucru se poate face foarte simplu, prin completarea Formularului 230 al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală”.

Pentru ca giurgiuvenii să îl cunoască mai bine pe tânărul pe care Fundaţia Din Dragoste Pentru Oameni încearcă să îl ajute, preşedintele Mihaela Laur ne-a rugat să publicăm următoarea poveste, scrisă chiar de elevul Liceului „Tudor Vianu”. „Mă numesc BALABAN ALEXANDRU TEODOR , am 15 ani şi sunt elev în clasa a-IX-a la Liceul Teoretic „Tudor Vianu” din Giurgiu. Povestea mea începe la vârsta de 6 ani şi jumătate, când părinţii mei află despre boala de care sufăr. După multe investigaţii şi diagnostice greşite, în vara anului 2003 am fost diagnosticat cu „Distrofie musculară progresivă Duchenne”, boală ce distruge  celula musculară şi în urma căreia am ajuns într-un scaun rulant. Această suferinţă, însă, nu-mi poate distruge dragostea pentru învăţătură şi setea pentru cunoaştere. Credinţa în Dumnezeu, ajutorul şi dragostea mamei mă fac mai ambiţios, îmi dau putere să lupt să merg în fiecare zi la şcoală. Acest necaz m-a făcut să înţeleg că nu trebuie neapărat să fii pe picioarele tale pentru a arăta celor din jur cât eşti de puternic, că poţi învăţa şi chiar că te poţi bucura de viaţă

la fel ca ei”.

Aceasta este povestea lui Alexandru, elevul pentru care FundaţiaDin Dragoste Pentru Oameni face un apel la giurgiuveni să vină în sprijinul unui tânăr, care merită tot respectul şi recunoştinţa noastră.

Heliade CĂLIN

1 COMENTARIU

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.