lemneMaria Breazu este văduvă, deși are doar 58 de ani.  Singurul său  sprijin, dacă putem spune așa,  este fiul său în vârstă de 36 de ani care suferă de o gravă problemă de sănătate (Schizofrenie Paranoică). Drama acestei familii se petrece în cele două cămăruţe închiriate, undeva pe o stradă din cartierul Policlinică  unde frigul pătruzător, era mai tare resimţit în casă decât afară. La întâlnirea pe care am avut-o de curând cu dumneaei ne spunea că salariul de 600 de lei pe care-l are este insuficent. Numai chiria o costă 300 de lei pe lună, nemaivorbind de curentul electric şi plata tuturor celorlalte utilităţi .

Noroc că până acum am mai luat alimente pe datorie de la magazinul din colţ – ne spunea Maria Breazu. Cred însă  că acum de sărbători nu o să ne mai dea nimic pentru că am întârziat cu plata datoriei…Asta pentru că mi-a răcit băiatul şi a trebuit să-i cumpăr  medicamente.

Despre drama acestei familii a aflat însă Mihaela Laur, preşedinta fundaţiei “Din Dragoste pentru Oameni care altruistă din fire a reacţionat imediat, oferindu-le  celor doi Breazu, o remorcă plină  cu lemne de foc,  promițându-le  că Moş Crăciun le va aduce și lor daruri şi bunătăţi, de sărbători…

Credem că cel puţin acum, în preajma sfintei zile de Crăciun , şi noi,  ceilalţi giurgiuveni, ar trebui să fim mai buni, dăruind din puţinul pe care-l avem  oamenilor necăjiţi… Femeia ce tocmai a primit lemne de foc are nevoie acum de o drujbă și cineva care să o ajute să introducă lemnele în curte. Poate se va găsi printre noi cineva cu un suflet la fel de generos ca cel al Mihaelei Laur pentru ca cei doi Breazu să aibă căldură  în această iarnă, în casa în care își consumă drama! Dumnezeu să le dea sănătate lor și celor care îi vor ajuta de acum încolo!  (I.C.MANDU)