download

În cursul zilei de vineri, 14 noiembrie, președinta “Fundației  DIN DRAGOSTE PENTRU OAMENI” , Mihaela Laur, a donat azilanţilor  și refugiaților din Centrul  Giurgiu, îmbrăcăminte pentru iarnă.  Gestul vine în urma faptului că multe dintre persoanele de aici, deși ne aflăm în pragul iernii, puteau fi deseori văzute îmbrăcate doar în pantaloni scurţi şi încălţate cu şlapi. La momentul întâlnirii cu  solicitanții de azil , Mihaela Laur a dorit să ne vorbească despre această acţiune pornită din suflet, declarând: Această acţiune demonstrează încă o dată , dacă mai era nevoie, că dragostea pentru oameni nu are limite, cu atât mai puţin frontiere. Scopul prezenţei noastre aici este acela de a-i ajuta pe aceşti oameni cu îmbrăcăminte pentru iarnă. Acest lucru a fost posibil datorită implicării unor oameni minunaţi, cu suflet mare şi aici vreau să mă refer la excelenta colaborare pe care FUNDAŢIA DIN DRAGOSTE PENTRU OAMENI o are cu JRS Romania și UNHCR prin av. Florentina Cristea şi susţinerii cât şi implicării necondiţionate a vice primarului Alexandru Vladu, dar şi a lui Constantin Popescu, administratorul firmei ANY IMPORT EXPORT SRL. Sunt convinsă că oameni  cu suflet mare, ca al dumnealor sunt foarte mulţi în Giurgiu, persoane ce doresc să se implice în acţiunile Fundației DIN DRAGOSTE PENTRU OAMENI.

Poveştile acestor oameni  cazați în Centrul  Giurgiu, sosiți în România din aproape toate colţurile lumii, sunt extrem de emoţionante . Numai cunoscându-le, cu siguranţă vom realiza că în lume există locuri unde viaţa este cu mult mai grea… O astfel de poveste ne-a spus-o, în câteva cuvinte, un azilant a cărei  fiică fusese ucisă iar el sechestrat și maltratat … Suferea enorm că nu reușise să-şi  salveze  familia, înaintea producerii acestei tragedii,  o traumă  ce îl va urmări , cu siguranţă,  tot restul vieţii. Florentina Cristea,   reprezentant al JRS România, ce derulează un proiect de colaborare împreună cu Înaltul Comisariat ONU, a dorit să facă niște precizări legate de solicitanţii de azil din Giurgiu ,spunând : În acest moment în Centru se găsesc un număr de  30 de persoane solicitante de azil. Mai sunt şi altele, care locuiesc în afara Centrului , însă prioritar pentru noi sunt aceste persoane ce sunt cazate  în azilul din municipiu . Oamenii aceștia au nevoie de absolut  orice produs ce altora le prisosește, și mă refer aici la oamenii de bine din acest oraș. Așa cum solicitam și cu altă ocazie, cei ce doresc să facă un gest creștinesc în acest post lung, al Crăciunului, ne pot contacta și dărui orice doresc, de la produse alimentare, articole de îmbrăcăminte, și până la medicamente, pentru că, după cum observaţi,  mulţi dintre  acești oameni nu au aproape nimic altceva decât ce este pe ei. De aceea la acest moment mulți dintre refugiați sunt îmbrăcaţi încă în  ţinute de vară. Iată motivul pentru care împreună cu buna noastră prietenă Mihaela Laur, facem un apel, prin intermediul dumneavoastră, către toţi locuitorii oraşului Giurgiu, să contribuie atât cât pot şi cu ce pot pentru întrajutorarea  acestor persoane disperate, ce speră ca aici la noi, să  găsească ceea ce le lipseşte cel mai mult în ţările lor de origine, şi anume PACEA.

Cu acest gând ne-am despărțit de președinta Fundației, Mihaela Laur și de av. Cristea Florentina , sperând că în toată această perioadă, premergătoare sărbătorilor de iarnă, vom avea cât mai des prilejul să vorbim despre dărnicia și spiritul umanitar al concetățenilor noștri, în relația cu persoanele adăpostite în Centrul de azilanți de la Giurgiu. (I.C.Mandu)

22 33

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here