avocatacondamnatalainchisoareace-1350647037

 

La data de 18 mai , instanța Tribunalului Giurgiu l-a  condamnat pe Chiriţă Dobrică,  fostul șef al Serviciului de Evidență a Populației din orașul Bolintin , la o pedeapsă de 3 (trei) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, pedeapsa de 1 (un) an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de fals privind identitatea, la pedeapsa de 1 (un) an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de favorizarea infractorului, 1 (un) an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de fals intelectual.

În baza art. 33 lit. a – art. 34 lit. b Cod penal 1968 art. 5 Cod penal, inculpatul va executa pedeapsa cea mai grea, de 3 (trei) ani închisoare cu executare. Menționăm că sentința nu este definitivă,  inculpatul  având dreptul de a ataca sentința  pronunțată în dosar (376/122/2015)  de Tribunalul Giurgiu.

Pentru  ce” și  ”pentru cine” și-a riscat libertatea, agentul Dobrică

 

Conform rechizitoriului procurorilor de caz , în anul 2010 inculpatul B.N. era trimis în judecată pentru infracțiuni de criminalitate organizată, fiind arestat preventiv și, ulterior, obligat să nu părăsească țara. Individul făcuse parte dintr-o grupare infracțională de clonatori de carduri, care operase atât  în străinătate cât și pe teritoriul țării noastre.

Pe fondul intenției de a fugi din țară, B.N. îl contactează prin persoane interpuse pe agentul de poliție Chiriță Dobrică, șef aal Servicului de Evidență a Populației Bolintin, solicitându-i o carte de  identitate pe numele altei persoane, reale, cu aplicarea fotografiei inculpatului, document pe baza căruia acesta și-a obținut un pașaport simplu. Pentru serviciile sale Chiriță a primit, cu titlu de mită, în două tranșe, de la B.N. suma de 5000 de euro și respectiv 8000 de lei.

În baza documentelor false B.N. a fugit în Germania unde s-a apucat de ce știa cel mai bine să facă: fapte de crimă organizată, altfel spus: să cloneze carduri și să sustragă illicit numerar din bancomate. Prins de poliția germană, el a fost încarcerat în Penitenciarul din Essen. În luna decembrie 2014, la solicitarea autorităților judiciare române, B.N. a fost predat, încarcerat și transferat la Penitenciarul Giurgiu, pentru ca dosarul să judece cauza în fond.

Iată în ce împrejurări agentul de poliție Chiriță Dobrică va zace 3 ani după gratii, compromițându-și definitiv cariera .

Cauza a fost instrumentată de către procurori ai Parchetului de pe lângă tribunalul Giurgium și lucrători ai Direcției Generale Anticorupție – Servicul Județean Anticorupție Giurgiu cu sprijinul Servicului Operații din cadrul structurii central a D.G.A.

(Jurnal)