Laura Voicu, avocata Alinei Bica, a dezvăluit, la România TV, că fosta şefă DIICOT era filată de Serviciul Român de Informaţii chiar şi în momentul în care a primit avizul pentru funcţia de procuror-şef. Alina Bica a făcut parte din comisia care i-a aprobat omului de afaceri Gheorghe Stelian despăgubiri pentru un teren de 13 hectare supraevaluat, potrivit anchetatorilor, cu peste 62 de milioane de euro.

Avocata Alinei Bica susţine că povestea arestării fostei şefe a DIICOT e cusută cu aţă albă și că deși de un an și jumătate clienta sa a fost filată în în absolut toate ipostazele, de SRI, tot acesta i-a dat avizul în momentul în care a fost numită procuror șef la DIICOT, deși se presupunea că exista o asemenea faptă. Alina Bica are toate bunurile şi conturile bancare puse sub sechestru, pe contul personal, inclusiv pe contul de salariu. În acest moment Alina Bica are absolut totul sechestrat. Nu are bani nici macar sa isi asigure bani pentru pachetul saptamanal pe care trebuie sa îl primească orice arestat- a mai spus avocata.

Potrivit DNA, în 15 martie 2011, Crinuţa Dumitrean şi membrii Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor – Sergiu Ionuţ Diacomatu, Cătălin Florin Teodorescu, Remus Baciu, Marko Attila, Alina Bica, Oana Vasilescu, Dragoş Bogdan şi Lăcrămioara Alexandru – au aprobat în unanimitate raportul întocmit de societatea de evaluare desemnată, SC Business Evaluator SRL, reprezentată prin evaluator Emil Nuţiu, privind soluţionarea dosarului de despăgubire al lui Gheorghe Stelian, pentru un teren de 13 hectare aflat în zona Plumbuita din Sectorul 2, a cărui valoare a fost supraevaluată cu peste 62 de milioane de euro.

Anchetatorii susțin că Gheorghe Stelian, un apropiat al lui Dorin Cocoş, ar fi împărţit cu alţi trei oameni de afaceri prejudiciul în urma despăgubirii plătite pentru terenul supraevaluat, respectiv cei 62 de milioane de euro. (Jurnal)