Întors recent de la Convenţia Primarilor, întâlnire organizată la Bruxelles (Belgia) în data de 4 mai, Lucian Iliescu s-a arătat dezamăgit de faptul că România a fost slab reprezentată (numai trei oraşe româneşti din cele peste cinci sute prezente).

“Nu e de conceput aşa ceva. Doar trei primari din toată România. Ne uitam cu ciudă la italieni, care au venit în număr foarte mare şi purtau cu mândrie însemnele statului lor. Mi-a părut rău că am fost atât de puţini. Nu am avut posibilitatea să ne întâlnim nici cu europarlamentarii noştri. Nu au fost acolo, probabil au alte treburi” a declarat, supărat, primarul municipiului Giurgiu.

Conform acestuia, convenţia (ţinută în sala mare a Parlamentului European) a avut drept subiect principal dezvoltarea energiei neconvenţionale pe teritoriul UE.

“Ne-a fost confirmat faptul că, până în acest moment, România nu a reuşit să absoarbă decât 15% din fondurile europene puse la dispoziţie. Am impresia că ori nu ştim cum să atragem aceste proiecte, ori nu ne dorim acest lucru” a continuat, Lucian Iliescu.

Primarul de Giurgiu este hotărât ca, la următoarea şedinţă a Asociaţiei Municipiilor din România (AMR) – acolo unde este membru în Comitetul Director – să îi ceară preşedintelui acestui organism, Gheorghe Falcă, ca AMR-ul să aibă o atitudine care să ajute la atragerea fondurilor europene.

“Asociaţia aceasta a Municipiilor nu are, deocamdată, decât rol consultativ. Guvernanţii fac tot ceea ce doresc. Avem nevoie de o lege a achiziţiilor. Este nevoie de licitaţii pentru aceste proiecte şi programe europene. În lipsa acestei legi nu facem decât să contestăm şi să tergiversăm lucrurile”, a conchis Lucian Iliescu.

Bogdan VLADU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.