Moda fluturaşilor băgaţi cu forţa în cutia poştală sau aruncaţi pe scara blocurilor este încă în  plină vogă la noi în municipiu. De la reparaţii electrice, zugrăveli de apartamente, societăţi de construcţii şi până la frizerii, masaj sau epilat la domiciliul clientului, orice poţi găsi pe aceşti fluturaşi  pe care cei mai mulţi  nu mai dau doi bani, aruncându-le direct la coşul de gunoi. Trebuie precizat însă că cele mai multe din aceste oferte ascund  activităţi dubioase, unde calitatea serviciilor este departe de ceea ce se promite în respectivul fluturaş publicitar. Este cazul unui nou apărut sereleu ce ne promite marea cu sarea dacă punem botul şi îi contactăm pentru a ne instala gaze. Pentru ca minciuna să fie cât mai plauzibilă SRL-ul şi-a luat şi un nume de împrumut, ce ar fi trebuit  să ne impresioneze.

Firma Distrigaz Sud SRL, căci despre ea este vorba, alta decât Distrigaz Sud Reţele GDF Suez, este, aşa cum scriau mai multe ziare şi site-uri din ţară,  legată de numele unui controversat afacerist, Teodor Coman, ”celebru în Iaşi, pentru ţepele pe care le-a tras mai multor persoane din judeţele Moldovei prin vânzarea unor mansarde inexistente”. Pentru că lupul îşi schimbă blana dar obiceiurile ba!,  ţeparul moldovean a înfiinţat în Capitală firma Distrigaz Sud SRL, de fapt ”o clonă”  a reputatei firme Distrigaz Sud Bucureşti, celebrul distribuitor de gaz metan din sudul ţării deţinut de un concern francez. Deşi Coman a fost trimis în judecată în anul 2011 de către Direcţia Naţională Anticorupţie, sub acuzaţiile de ”înşelăciune, spălare de bani, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, la uz de fals şi la participaţie improprie la fals intelectual, toate în formă continuată şi instigare la infracţiunea de efectuarea cu ştiinţă de înregistrări inexacte având drept consecinţă denaturarea veniturilor, cheltuielilor şi rezultatelor financiare reflectate în bilanţul contabil”, firmele lui continuă să bântuie prin ţară căutând noi fraieri.

Afară-i vopsit gardul, înăuntru… Distrigazul!

Site-ul  evz.ro  susţine că  Distrigaz Sud SRL şi-ar fi schimbat denumirea şi în Distrigaz Nord Habitat SRL, cu acest  misterios ”NH”, o firmă care are în activitate şi verificări ale reţelelor de gaze, ce  deocamdată a fost  semnalată doar prin Capitală. Verificând Codul Unic de înregistrare ce apare şi pe ştampila firmei clonă, veţi constata că ea aparţine unei firme denumite Distrigaz Nord Habitat SRL Bucureşti, dar  şi firmei Distrigaz Sud SRL, locatare ale aceleiaşi adrese din Capitală! Prietenii ştiu de  ce!

Ce altă  dovadă mai certă că niciuna dintre cele două sereleuri nu are vreo legătură cu binecunoscuta Distrigaz, despre care aminteam ceva mai sus.

Cineva observa şi faptul că deşi oferta din fluturaşii risipiţi prin municipiu pare tentantă şi plină de gratuităţi, preţurile practicate ulterior(!), devin foarte mari, calitatea execuţiilor execrabilă, o serie de administratori de bloc, din ţară reclamând pe tot felul de site-uri de socializare  că mai mulţi proprietari de apartamente au fost înşelaţi…

Simţindu-se prejudiciată de boacănele firmelor clonă, adevărata firmă Distrigaz a dorit să se lepede de Satana,  venind în mai multe rânduri prin diferite mijloace media cu precizarea că: această societate comercială, SC Distrigaz Sud SRL, a făcut o practică comercială din inducerea în eroare a consumatorilor, în mod intenţionat, din cauza asemănării numelui său cu numele anterior al GDF SUEZ Energy România, respectiv SC Distribuţie Gaze Naturale Distrigaz Sud SA Bucureşti.                                                            Lucrătorii societăţii clonă  stăpânesc însă destul de bine lecţia manipulării şi a dezinformării de vreme ce de fiecare dată fac uz de numele Distrigaz Sud, fără însă a  preciza de care Distrigaz este vorba, confuzia fiindu-i de mare ajutor în cazul de faţă, căci toată lumea crede (fără a cerceta!), că de fapt e vorba de prestigioasa firmă Distrigaz Sud Reţele GDF Suez!

Gratuităţi promise în schimbul creării unui monopol

Prin luna aprilie a acestui an,  când firma abia se insinua în municipiu, un site local atenţiona asupra mai multor aspecte dubioase privind modalităţile de  executare a verificării şi reviziei instalaţiei de gaz metan. Altcineva observa pertinent că ”asociaţiilor de proprietari care ar încheia contracte li se oferă o reducere de 50%. Dar fără a li se spune pentru ce se oferă această reducere, cu atât mai mult cu cât în continuare firma promite încă o gogoriţă „Coloana de gaz de pe casa scării şi proiectul de gaz metan este gratuit în această lună”!   Gratuitatea – se întreba aceeaşi sursă – se oferă pentru revizie şi verificare sau pentru coloana de gaz şi proiect? Dacă este gratuit, atunci la ce se oferă reducerea de 50%?

Mai mult de atât, o serie de locatari

ne-au explicat că după tragerea conductei pe casa scării meseriaşii de la ”Distriescrocheria” asta SRL, interzic (?) locatarilor ce le-au refuzat serviciile, contactarea unei alte firme de instalare a gazelor, pe motiv că instalaţia trasă pe casa scării este a lor, omiţând faptul că scara se află în proprietatea locatarilor blocului de locuinţe şi nu a lor. Aşa că nu pot impune cu forţa, celorlalţi locatari monopolul serviciilor de instalare a instalaţiilor de gaze!

Atenţie la neatenţie!

Iată de ce atât colegii mei cât şi noi solicităm  ca atât locatarii cât şi administratorii sau preşedinţii de asociaţii de proprietari, să fie extrem de atenţi la astfel de tertipuri şi mai ales la contractele pe care le semnează! Aşa cum ne declarau specialiştii în domeniu  locatarii trebuie să ştie că atât devizele de lucrări cât şi ofertele, trebuie să  fie foarte clare, cu date precise privind cantitatea şi volumul de materiale utilizate, preţurile practicate pentru manoperă şi fiecare echipament sau material folosit, termenele de execuţie care nu sunt deloc de neglijat, şi nu în ultimul rând garanţiile oferite în cazul în care apar defecţiuni. Mai plastic spus: ”Atenţie la neatenţie!” La finalul acestei avertizări vă oferim doar câteva din comentariile unor locatari din ţară aşa cum au fost postate pe site, care s-au fript după ce au avut de-a face cu Distrigaz Sud SRL, respectiv NH. Asta  ca să nu ziceţi că nu v-am spus…!

****

Eh, v-aţi înşela amarnic dacă aţi crede asta. Pentru că e o firmă particulară care imită numele Distrigaz, pentru a-şi crea credibilitate şi pentru a intra în casele oamenilor. Am sunat la ei să mă conving, mi-a răspuns un accent de moldovean, care m-a informat că adresele de mail sunt libere şi ei pot să îşi pună orice adrese doresc.

Desigur, e posibil să fie vorba şi de o reţea de băieţi, care să îţi intre în casă p sub pretextul distrigaz şi să te lase lat, cu casa goală.

Vorba devizei Distrigaz, ‘Sky is the limit!’

****

Salut, acelasi tip de anunt l-am gasit lipit si pe un geam de la intrare de la blocul in care stau, in Iasi. Cand a inceput sotia sa ii puna intrebari gigelului care incerca sa ne oblige sa facem verificarea cu ei dar sa si semnam contract de service cu marea lor firma, gigelul a dat rapid inapoi si a plecat, urmand sa revina a doua zi. Am sunat la EON, ei nu trimisesera pe nimeni, deci acea mareata firma era de fapt un srl parlit ce prostea oamenii. a, la noi verificarea era undeva la 60 de ron de apartament. dar sa vezi ce figuri pe capul gigelului, ca cum, ca tb sa facem verificarea, ca vine eon-u’ si ne da amenda etc…

****

Adevaru` e ca se fac aceste revizii o data la 2 ani, de catre firme autorizate. Smecheria e simpla. De obicei, presiunea la gaze nu prea tine, sau fac ei in asa fel incat sa nu reziste. Moment in care iti sugereaza ca reparatia sa fie facuta cu ei. Si astfel castiga bani. De-aia revizia e gratuita. Pt ei revizie inseamna sa dea cu spuma de sapun la imbinari.. si cam atat. Sau intr-un caz mai fericit si normal, se opresc gazele pe scara si se baga aer pe conducta  ))))))) Iar atunci, garantez eu ca nu va tine presiunea si va fi nevoie de o lucrare complexa, cu schimb de tevi..etc

****

distrigaz este un nume care poate fi folosit de oricine doreste, atata timp cat distrigaz ca entitate fiscala nu mai exista nu este nici o problema ca o oarecare firma sa folosesca acest nume, mai ales ca este in varianta NH, distrigaz NH, dracu stie de la ce vine NH-ul ala. Problema cu afisul ala este ca formularea este la modul ca trebuie, esti obligat sa ii suni si ca daca nu o faci iti opreste gazul. Nu este ok, chiar daca legal orice firma sau persoana fizica care se califica poate obtine o autorizatie de verificare instalatie de gaz. Furnizorul de gaz este obligat prin lege sa faca revizie o data la 2 ani, dar nu am mai auzit pana acum ca o pot face si alte firme in locul furnizorului cu care tu ai contract. Faptul ca tu vrei in paralel sa aduci si pe altii sa verifice instalatia este cu totul altceva si este perfect legal. Dar atentie la enuntul din afisul de mai sus, pare o tentativa de inselaciune, este clar ca ziua de luni.

Jurnal Press

4 COMENTARII

  1. noroc ca a scris opiniagiurgiu.ro acum vreo luna despre asta… dar la voi e clasic… va apucati de scris dupa ce „mortul” e ingropat de mult… am o curiozitate: voi scrieti doar asa, de dragul de a umple ziarul sau siteul? ca – cel putin din afara- asa pare… evident, n-o sa postati nici commentul asta, nu?:)))

  2. atentie daca nu cunoaste-ti normativul de gaze nu comentati nu este obligat furnizorul sa faca revizia sau verificarea , revizia sau verificarea instalatiei de utilizare a gazelor se face cu o firma autorizata anere pe care o pate alege consumatorul lista firmelor autorizate poate fi consultata pe net dar se gaseste si la sediile firmelor distribuitoare de gaze afisata in concluzie nici o firma nu si nici distribuitorul de gaze nu va poate conditiona sau obliga cu cine sa faceti verificarea sau revizia asa ca se poate face verificarea si cu acest distrigaz sud bucuresti srl

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here