Gata cu distracţia; încep meciurile “serioase”. Cam aşa ar putea fi sintetizată situaţia fotbaliştilor giurgiuveni, care, cu şapte etape înainte de finiş, se vor război, “pe viaţă şi pe moarte” cu adversari unul şi unul. Aflaţi pe “zero” în clasamentul “adevărului”, în cazul în care nu va mai obţine nici măcar un punct până la final (chiar dacă “acvilele” joacă prost, este greu de crezut că se va întâmpla acest lucru) va ajunge la cel mult -12, un “ecart” destul de îngrijorător.

Până la mijlocul lunii iunie, atunci când cortina peste sezonul 2009/2010 se va trage, “alb-albaştrii” mai au de jucat cu şase echipe care se bat (mai mult sau mai puţin) la promovare şi cu una care încearcă, de foarte mult timp, să iasă din zona “minată” a clasamentului.

Meciurile “aparent” mai uşoare par cele cu Gloria Buzău şi Concordia Chiajna (Buzăul fiind în “criză”, iar ilfovenii nu foarte eficienţi în deplasare), în ecuaţie putând intra şi Săgeata Stejaru, o echipă pe care oficialii giurgiuveni s-au jurat că se vor răzbuna după “furăciunea” din tur, atunci când Săgeata s-a impus cu 1-0 după un meci făcut praf de arbitrii. În afara partidelor cu Victoria Brăneşti şi Sportul, echipele care s-au aflat de cele mai multe ori până acum pe primele poziţii ale clasamentului, mai poate fi sesizată prezenţa Petrolului, meciul anunţându-se încă de pe acum unul “cu scântei”.

Programul Dunării Giurgiu în ultimele 7 etape:

* ET. 28: cu Gloria Buzău (8 mai, în deplasare)

* ET. 29: cu Săgeata Stejaru (12 mai, acasă)

* ET. 30: cu Concordia Chiajna (15 mai, acasă)

* ET. 31: cu Victoria Brăneşti (22 mai, în deplasare)

* ET. 32: cu Petrolul Ploieşti (29 mai, acasă)

* ET. 33: cu FC Snagov (5 iunie, în deplasare)

* ET. 34: cu Sportul Studenţesc (12 iunie, acasă)

Rămâne de văzut cum se vor descurca giurgiuvenii în acest veritabil final de foc, speranţa suporterilor fiind aceea că Dunărea va bifa din august cea de-a şaptesprezecea prezenţă pe cea de-a doua scenă a fotbalului românesc.

Bogdan VLADU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.