După mai multe luni de zile în care nu am mai relatat nimic despre activitatea Bisericii Creştine Baptiste „Sfânta Treime” din Giurgiu, deşi aici au avut loc numeroase evenimente şi acţiuni de caritate, m-am hotărât să reiau această îndeletnicire şi să aduc în faţa cititorilor noutăţi despre enoriaşii baptişti. Pentru a realiza acest lucru l-am interpelat pe pastorul Viorel Dumitru.

– Ce se mai întâmplă nou în Biserica Creştină Baptistă „Sfânta Treime” din Giurgiu, domnule pastor?

– Vreau să vă mulţumesc pentru interesul ce-l acordaţi bisericii noastre şi modul frumos şi fidel în care aţi relatat de fiecare dată acţiunile noastre. Mă rog bunului Dumnezeu să vă binecuvinteze şi să vă răsplătească tot binele ce-l faceţi prin lucrarea ziarului „Jurnal giurgiuvean”. Eu cred că nu este atât de important ce facem noi, dar cred că merită să relatăm câte ceva din ceea ce face Dumnezeu prin intermediul nostru. Dorinţa noastră permanentă este de a fi acele vase curate, puse la dispoziţia lui Dumnezeu pentru ca El să-şi poată desăvârşi lucrarea, iar la venirea Lui, în curând, să-i putem auzi cuvintele „Bine slugă bună şi credincioasă, intră în bucuria stăpânului tău”. Acum să revin la întrebarea dumneavoastră, avem poate aceleaşi activităţi cu care v-am obişnuit an de an, dar noi vedem că de fiecare dată Dumnezeu ne face surpriza să primim bucurii noi şi lucruri cu care nu

ne-am mai întâlnit.

– Puteţi fi mai concis?

–  Sigur că da. Anul acesta ne-am propus să ne întoarcem iar spre Sfânta Scriptură, Biblia, Cuvântul lui Dumnezeu, fiecare credincios are nevoie de un mesaj de la Dumnezeu, noi ştim că omul nu trăieşte doar cu pâine, ci cu orice Cuvânt din partea lui Dumnezeu. Am intrat alături de multe alte biserici din ţară într-un proiect intitulat „Campania naţională de citire a Bibliei”. În acest proiect au fost implicate toate bisericile evanghelice din oraşul Giurgiu, şi în luna mai sute de giurgiuveni au primit o Biblie în cadrul acestei campanii.

– Ştim că an de an veneau la Giurgiu, prin intermediul Bisericii Baptiste, echipe medicale din America, au mai venit şi anul acesta?

– Da. Nu am dus lipsă nici anul acesta de oaspeţi de peste hotare, au venit ca şi în alţi ani şi ne-am bucurat să fim de ajutor la sute de persoane din oraşul nostru şi din împrejurimi. Ca şi altă dată doctoriţa Nancy, a fost prima care ne-a vizitat în această vară, în fruntea unei echipe medicale care a poposit la noi o singură zi din păcate, dar a reuşit să-i consulte pe toţi pacienţii care s-au prezentat şi după caz a oferit şi medicamente, totul gratuit. Am fost uimit să văd cum a reuşit seara să fie plină de energie la conferinţa cu tema „Cancerul de colon”, sperăm să o avem în oraşul nostru şi la anul.

O altă activitate pe linie medicală a avut loc pe 30 iunie, când o echipă de oftalmologi şi opticieni de la organizaţia EDGE, a revenit în Giurgiu, după câţva ani de absenţă. Ei au dorit să fie alături de oameni defavorizaţi şi am mers o zi în cartierul giurgiuvean Cărămidari. Aici, în jur de 200 de oameni au fost consultaţi şi au primit ochelari gratuit în acea zi. Dăm Slavă lui Dumnezeu pentru toate aceste acţiuni şi sperăm ca prin efortul prietenilor noştri, şi a celor implicaţi din biserică, să ne fi adus câtuşi de puţin contribuiţia la mai binele semenilor noştri.

– Ce altceva credeţi că ar mai trebui menţionat, domnule pastor Viorel Dumitru, în acest prim articol prin care se reia colaborarea dintre redacţia noastră şi biserica pe care o păstoriţi, din activităţile desfăşurate până acum în această vară?

– Cred că ar trebui să mai menţionez faptul că în luna iunie am avut pentru enoriaşii noştri şi nu numai, premiera filmului „Apel de urgenţă”, scenariul şi regia Cătălin Dupu. Este un film care tratează tema suicidului. Mă bucură faptul că într-o vreme când mulţi tineri nu ştiu ce să mai facă cu viaţa lor şi nu realizează valoarea şi importanţa vieţii, i-am văzut pe foarte mulţi după vizionarea acestui film, participând activ şi la explicaţiile oferite de actorul şi regizorul Cătălin Dupu. Alte evenimente demne de a fi menţionate se referă la taberele organizate de noi, în care copiii şi tinerii din biserica noastră au putut să se bucure şi să studieze din Cuvântul Domnului. Copiii au mers la Brăduleţ, judeţul Argeş, cu organizaţia Kids Romania, iar tinerii au fost la Păltiniş, judeţul Sibiu, cu famila Bruce şi Sue Tompson de la ZPC, USA, ar mai fi şi alte bucurii dar le mai lăsăm şi pe altă dată.

– A fost ceva care v-a marcat în mod special în vara aceasta şi vreţi să ne spuneţi şi nouă despre ce este vorba?

– Cred că ar fi două astfel de momente. Unul a fost întâlnirea cu o familie dragă inimii mele, pe 6 iunie, am avut în Biserica noastră o conferinţă pentru femei la care a participat familia Oglice Mia şi Costel. Doi oameni minunaţi, îi cunosc din copilărie şi de fiecare dată întâlnirea cu ei este o sărbătoare, chiar dacă au un program foarte încărcat au reuşit să vină la Giurgiu şi asta şi datorită unui alt prieten, Gigel Olaru. Al doilea moment a fost vizita unui american, Michael Bentley, un misionar trecut de a doua tinereţe, care a avut ceva deosebit în vizita lui. În vara anului 2008 a trecut prin Giurgiu şi  a suferit un accident vascular cerebral, l-am ajutat cum am putut la vremea respectivă, acum s-a refăcut şi

s-a întors în Giurgiu să-mi mulţumească.

M-a impresionat gestul lui, mai ales că de cele mai multe ori binele se uită. Vreau să mulţumesc şi eu celor care mi-au fost alături în acel moment. Deocamdată atât, promit să revin cu drag oricând doriţi domneavoastră.

– Vă mulţumim mult. Şi vă aşteptăm şi cu alte ocazii, prilejuite de diverse evenimente, în paginile noastre.

Heliade CĂLIN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here